Wastå: ”Viktigt för självförtroendet”

Jättedrama på stopptid

FOTBOLL

TRELLEBORG. Två inhopp mot Kalmar. Två utvisade målvakter.

– Verkar var min grej, säger Trelleborgsanfallaren Andreas Grahm.

Foto: Bildbyrån
ostadigt Kalmars tredjemålvakt Zlatan Azinovic som fick komma in spelade osäkert och fick här släppa in 3-2-målet på övertid.

I Kalmar var det Etrit Berisha som gick tufft fram mot Grahm. På Vångavallen i går satte ersättaren Petter Wastå en vänsternäve i ansiktet på Grahm och återigen blev det straff och utvisning.

– Han rör inte bollen alls och eftersom jag får handsken i ansiktet känns det som om jag tappar fokus och då lägger jag mig.

Annars hade jag säkert kunnat hinna fram och sätta in bollen i mål, säger Andreas.

Kristian Haynes satte straffen utan chans för tredjemålvakten Zlatan Azinovic.

”Jag måste få rädda”

Wastå tycker inte att det skulle vara straff eller utvisning.

– Jag anser att jag måste få rädda bollen. Han nickar men jag tar bollen och sen springer han in i min hand. Men det fanns någon som ansåg att jag inte fick göra så. Vi var inte riktigt överens, säger Wastå om domaren Martin Hanssons beslut.

Två utvisningssituationer mot samma lag i två matcher i följd måste var någon form av rekord.

– Inte ofta sånt händer. Skönt att vi vann den här gången, säger Andreas Grahm som inte har något problem att ranka vilken straff som var mest klar.

– Den borta i Kalmar, givetvis. Kände mig nästan död i två sekunder när jag är uppe och vänder i luften. Men det gäller att ge sig in i skiten. Att våga göra det.

– Den här segern är oerhört viktig för att få upp självförtroendet. Jag tycker att vi gör en bra match och då är det skönt att få med tre pinnar också.

Äntligen vinst

För Trelleborg var det ett skönt trendbrott efter sex raka förluster. För Kalmar var förlusten ett nytt spelmässigt bakslag på bortaplan.

– Det känns som att det är någonting som har letat sig in i våra skallar på bortaplan. Vi blir låga och spelar inte det spel vi vill spela, säger succébacken Mattias Johansson och konstaterar:

– 2–2 hade vi varit väldigt nöjda med. Trelleborg var det bättre laget och vinner rättvist. Vi har haft flyt i några matcher där vi fått tre poäng som vi inte förtjänat. Nu gick det mot oss.