”Om vi sålt guldet? Risken finns...”

Hif vill ha ersättare till Nilsson och Gerndt; ”Vi säljer Sveriges näst bästa anfallare efter Zlatan”

Foto: bildbyrån
Jesper Jansson.
FOTBOLL

Marcus Nilsson är förlorad – nu ser även Helsingborgs IF ut att bli av med Alexander Gerndt.

Den 31 augusti går låneavtalet med Peter Larsson ut.

HIF leder allsvenskan – men har klubben sålt guldet?

– Risken finns, säger sportchefen Jesper Jansson.

I Helsingborg är man medvetna om att man kan ha förlorat SM-guldet efter de två försäljningarna till holländska Utrecht. Nu ska sportchefen Jesper Jansson värva flera spelare.

– Vi måste förstärka laget. Nu säljer vi Sveriges näst bästa anfallare efter Zlatan, givetvis måste vi ersätta Alexander. Siktet är inställt på fler än en spelare, säger Jesper Jansson som tänker långsiktigt.

– Vi tittar på spelare som kan bli viktiga för oss i framtiden, inte bara i år. Det är klart att Värnamos Viktor Claesson är en av dem vi vill ha. Vi har tittat på honom lika länge som Joseph Baffo och Simon Thern som vi har hämtat därifrån. Viktor vet vad jag vill, det är upp till honom själv.

FCK besviket

Enligt uppgift till TT är FC Köpenhamn besviket på Helsingborg för hur förhandlingarna med Gerndt sköttes. Men Jesper Jansson hoppas att det inte ska påverka danskarna inställning till att låta Peter Larsson stanna i HIF.

– Jag skulle bli förvånad om de tog tillbaka Peter bara för att de inte fick Alexander. Vi vill behålla honom, men annars har vi bra ersättare. Detsamma gäller med Marcus Nilsson, vi har bra mittbackar i truppen som är redo att fylla luckan.

TT