Publikskandal på Stockholm Stadion

Blåvitt-backen träffades av sten på uppvärmningen

FOTBOLL

Kjetil Waehler tvingades till ett sent återbud inför IFK Göteborgs bortamöte med Djurgården.

Enligt norrmannen träffades han av en sten under uppvärmningen på Stadion.

– Det hugger till. Stenen är stor som en femkrona, säger Waehler till Sportbladet.

Matchen mellan Djurgården och IFK Göteborg blev försenad med några minuter efter att IFK Göteborg tvingats till ett sent byte.

Enligt Canal plus fick ”Blåvitt” lagets mittback Kjetil Waehler ett föremål på sig under uppvärmningen på Stadion.

Norrmannen skadades sig och haltade av planen. Han kunde inte spela vidare och ”Blåvitt” tvingades till ett sent byte inför avsparken, Philip Haglund ersatte i mittlåset.

– Vi har nåtts av tråkiga uppgifter inifrån IFK Göteborgs omklädningsrum där Kjetil Waehler har ont efter att någon ifrån läktarplats kastat något på honom. Just nu befinner sig matchdelegater där inne för att reda ut vad som har hänt och hur läget är med Waehler, sade Canal plus-programledare Peter Henriksson inför matchen.

”Stor som en femkrona”

Efter matchen gav Kjetil Waehler sin version.

– Jag blev träffad av en sten på vaden. Det hugger till. Stenen är stor som en femkrona, men jag vet inte om det är därför jag får en bristning, jag måste prata med min sjukgymnast om det, säger norrmannen.

– Jag tror inte du finner en mer ärlig person än mig. Det finns ingen anledning till att jag skulle hitta på en sådan här sak.

Inte hittat stenen

Nu överväger IFK Göteborg om de ska gå vidare i frågan.

– Jag vet inte vad vi ska göra, säger Waehler.

Djurgården pressansvarige Jonas Riedel:

– Jag respekterar att han säger att han har blivit träffad, men jag kan inte säga vad som hänt. Vi har finkammat planen utan att hitta något och vi kan inte bekräfta att något kastats in.

ARTIKELN HANDLAR OM