Storsponsorn kan överge krislaget

”Chockade över resultatet”

Foto: BILDBYRÅN
STORSPONSORN HOTAR LÄMNA SAMARBETE IFK Göteborgs anfallsstjärna Tobias Hysén med Prioritet Finans på bröstet.
FOTBOLL

Blytung förlust mot Gefle i helgen. Inte en vinst på nio matcher – och nu tvekar storsponsorn om framtiden.

– Vi är definitivt inte nöjda med det sportsliga, säger Prioritet Finans VD Nils Wiberg till SVT.

Foto: BILDBYRÅN
Hysén med Prioritet Finans vd Nils Wiberg. Bilden är från mars 2011.

IFK Göteborgs allsvenska säsong är ingen munter historia. Klubben, som storsatsade inför säsongen, har inte vunnit en match på nio omgångar och åkte på en tung 0-5-förlust mot Gefle i lördags. I går kom dessutom uppgifter om att Tobias Sana kan vara på väg till Ajax. Nu kommer nästa smäll. Huvudsponsorn – Prioritet Finans – är missnöjda och tvekar om framtiden.

– Vi är definitivt inte nöjda med det sportsliga. Vi är nästan chockade över resultatet. Vi trodde aldrig det här, säger Prioritet Finans VD Nils Wiberg till SVT.

”Finns en smärtgräns”

Företaget tog över efter ICA som huvudsponsor för IFK Göteborg inför fjolårssäsongen. Avtalet uppgavs ge Blåvitt 12 miljoner kronor per år. Pengar som bland annat använts till att signera nya spelare till den storsatsande Göteborgs-klubben. Nu är alltså Prioritet Finans missnöjda med de uteblivna framgångarna på planen – och tvekar om framtiden.

– Det är klart att vi vill ha avkastning på våra pengar. Ju sämre det går för laget, desto mindre avkastning får vi. Det är klart att det finns en smärtgräns, säger Nils Wiberg.

På SVT:s fråga om företaget vill förlänga med IFK när kontraktet går ut 2014 vill Nils Wiberg varken svara ja eller nej. Han säger dock att de vill placera pengarna där de tror de ger avkastning.

ARTIKELN HANDLAR OM