Ord står mot ord

”Det är jättefrustrerande”

Foto: SCANPIX
SUPPORTRARNA VISITERAS. Det var i samband med insläppet inför måndagens match som de båda kvinnorna gjorde en polisanmälan för sexuellt ofredande. OBS! Bilden är tagen från mötet mellan Norrköping och Djurgården i fjol.
FOTBOLL

Ord står mot ord i fallet med den polisanmälan som gjordes för sexuellt ofredande i måndags.

– Det var ett stökigt gäng som skrek och levde om, säger en annan publikvärd som ska ha bevittnat händelsen.

– Det är jättefrustrerande. Det känns som att han bara försöker hjälpa sin kompis, svarar Amanda.

Det var i samband med måndagens allsvenska fotbollsmatch mellan Norrköping och Djurgården på Nya Parken som 23-åriga Amanda upplevde att publikvärden gick över gränsen i samband med visitationen.

Tillsammans med en fyra år äldre kvinna lämnade man in en polisanmälan för sexuellt ofredande. Anmälan gjordes mot händelsen och inte en specifik person. Sedan dess har hon inte hört någonting från vare sig Norrköping eller polisen.

”Det är förjävligt”

En annan publikvärd, Håkan Gustavsson, ska ha bevittnat det inträffade.

– Jag vet vad jag såg och jag tycker att det är förjävligt faktiskt, säger han till Folkbladet.

Enligt Gustavsson valde kvinnorna självmant att gå fram till männen, och fällde under visitationen sexuella kommentarer som "det här är den bästa visiteringen jag fått" och "ta lite högre är du snäll".

En av dem ska dessutom ha satt sig ned.

– Då är det inte så lätt att visitera heller. Det var ett stökigt gäng som skrek och levde om. Jag vet vad jag såg och jag kommer att backa upp honom.

När Amanda såg Gustavssons uttalanden blev hon upprörd. Hon säger att hon gick fram för att visiteras utan att säga ett ord.

– De tjejer han beskriver är inte vi. Antingen är det ett par andra tjejer eller så ljuger han, säger hon till Sportbladet.

– Det blir liksom vi som blir ifrågasatta i stället för han som faktiskt är anmäld. Det känns fel att vi måste försvara oss.

”Han är förkrossad”

Norrköpings säkerhetsansvarige Eva Åberg har pratat med den utpekade publikvärden.

– Han är förkrossad och han förstår ingenting. Han säger att han kan ha snubblat till, men att han inte gjort något medvetet, säger hon till Norrköpings Tidningar.

Hon har också bett polisen i Norrköping att ge mer information om händelsen under torsdagen på deras dagliga presskonferens klockan 13.00.