”Skäms som en hund”

KFF-kaptenen bedrövad efter förnedringen

Foto: Scanpix
Henrik Rydström.
FOTBOLL

Helsingborg körde över Kalmar FF med 7-2 igår.

Något som gör lagets kapten, Henrik Rydström, 36, upprörd.

– Just nu skäms man ju som en hund, säger han till Barometern.   

Kalmar FF åkte på en riktig stjärnsmäll i mötet med Helsingborg igår. Hemmalaget vann med hela 7-2 och gav smålänningarna en tung hemresa.

– Slumrade till i bussen. När jag vaknade trodde jag att jag hade drömt om 2-7. Mardrömmar, skrev KFF:s lagkapten Henrik Rydström på twitter efter matchen.

Lagkaptenen bad även lagets supportrar om ursäkt efter matchen och lovade bättring.

– Just nu skäms man ju som en hund, sa han enligt Barometern.   

”Åker nog inte till stan idag”   

Förlusten var en hård smäll för Kalmar som haft en tung vecka. I torsdags åkte man ur Europa League efter att ha förlorat med 3-0 mot Young Boys (3-1 totalt) och nu blev man alltså förnedrade av Helsingborg. När Sportbladet når kaptenen på måndagen är han bedrövad och nedstämd.

– Man försöker ju analysera, leta efter ljuspunkter. Det kändes inte som en 7-2-match. Det är en klen jävla tröst i och för sig. Jag åker nog inte till stan idag och fikar, det väntar jag nog med, om man säger så.

Har du fått några reaktioner efter förlusten?

– Jag fick ett mail ifrån en gammal Kalmar-målvakt som var med om att förlora med 9-2 på 70-talet. Han skrev ”nu är det nästan som på min tid”... Jag gick in i lite radioskugga efter matchen, men många supportrar är såklart förbannade och det med all rätt, säger Rydström.

Längtar till träningen

Kalmar har nu två veckor på sig att slicka såren. Nästa match i allsvenskan är mot IFK Göteborg på hemmaplan den 26:e augusti.

Lagkaptenen hade dock inte haft något emot att spela match redan idag.

– Nej, det är lite både och. Jag kan känna att vi behöver ett break. Det har varit tätt med matcher och ibland blir det så att man tappar bort grunder och att det bara rullar på. Samtidigt hade det varit skönt med en match idag... Jag längtar till träningen i morgon, så att man får blåsa ur lite, avslutar Rydström.

ARTIKELN HANDLAR OM