Trotjänaren ratas av Helsingborg

”Det hade jag inte riktigt förväntat mig”

Mattias Lindström.
FOTBOLL

Trotjänaren Mattias Lindström, 32, har fått beskedet att han inte längre är önskad i Helsingborgs IF.

– Jag ville som sagt fortsätta i HIF, men nu känns det som att jag inte har något val utan måste börja titta på andra möjligheter, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Mattias Lindström fostrades i HIF och hann med sju säsonger i a-laget innan han lämnade för proffssejourer i Danmark och Österrike.

2010 återvände han till HIF och fick vara med och ta guld förra säsongen.

Men trots att han gjort över 200 matcher i klubben och trots att han startat merparten av matcherna i år har han fått beskedet att han bör se sig om efter en ny klubb.

– Som det ser ut blir det så. Jag har sagt till Jeppe (sportchefen Jansson) att jag är besviken, säger han till HD.

Drog tillbaka bud

HIF erbjöd först ett tvåårskontrakt med en 60-procentig lönesänkning, enligt tidningen. Sedan ändrades budet till ett ettårsavtal med en 50-procentig sänkning av lönen. I fredags kallades Lindström till ett möte där han fick rådet att söka en ny klubb.

– Det hade jag inte riktigt förväntat mig. Jag har trots allt startat i de flesta matcher och Jesper har ända sedan februari sagt att han velat behålla mig. Men det här är väl ett beslut som tagits ovanför hans huvud.

Mittfältaren räknar med att fortsätta karriären.

– Planen är att fortsätta spela. Jag är bara 32 år, känner mig i bra fysisk form, och har några år kvar att ge. Jag har dessutom en familj att försörja.