Sjögren: Titta, det blir Elfsborg som tar det

FOTBOLL

Efter Malmö FF:s seger mot Djurgården fortsätter den allsvenska guldstriden på fyra fronter.

Sportbladets Patrik Sjögren har med hjälp av den nya sluttabells-generatorn tagit reda på hur han tror att allsvenskan slutar.

Vad tror du?

Häcken-Kalmar FF 3-1

Häcken ångar på och sladdande Kalmar, utan något att spela för, ska inte bli några problem. Ny målfest.

AIK-Syrianska 1-0

En inte helt enkel match. Syrianska slåss för sin överlevnad och imponerade spelmässigt mot Sundsvall. Ett lag på gång, men energin från PSV-matchen ger AIK segern.

Elfsborg-Gefle 2-0

Nederlaget senast har antingen höjt eller sänkt Elfsborg. Jag tror på en positiv reaktion och en kontrollerad seger mot Gefle.

Mjällby-Elfsborg 0-1

Sista bortamatchen för Elfsborg mot ett Mjällby som bör att i praktiken ha säkrat kontraktet vid det här laget. Då vinner ett nervigt men mer motiverat, och klart bättre, Elfsborg.

Malmö FF-Örebro 3-0

Örebro blickar mot nästa år och ska inte innebära några problem för Malmö FF som rider på en framgångsvåg nu. Otroligt imponerande andra halvlek mot Djurgården.

BK Häcken-AIK 0-0

Matchen som sänker två av guldaspiranterna. AIK:s täta försvar, och galna kämpanda, blir det som tillslut får stopp på Häckens offensiv. Jag tippar på ett destruktivt AIK som gör Häcken frustrerat och genom det räddar 0-0 efter en grismatch.

Sundsvall-Häcken 0-2

Häcken får islossning efter AIK-matchen och gör sin plikt mot Sundsvall. Det kan samtidigt innebära att ”Giffarna” ramlar ur allsvenskan.

Elfsborg-Åtvidaberg 2-1

Sista, helt avgörande, matchen för Elfsborg skapar nerver. Men med konstgräset på sin sida och publiken i ryggen avgör, låt oss säga Stefan Ishizaki, för Elfsborg i slutminuterna efter en frenetisk press i jakten på ett guldmål.

AIK-Malmö FF 1-1

En historisk sista allsvensk match på Råsunda som lever hela vägen in i mål. Men till sist fäller AIK en till guldaspirant genom ett kryss.

Sluttabell:

1. IF Elfsborg 30 matcher – +20 i målskillnad – 61 poäng

2. BK Häcken 30 – 35 – 60

3. Malmö FF 30 – 21 – 59

4. AIK 30 – 13 – 55

Hur tror du att allsvenskan slutar? Räkna ut din egen tabell här!