De kan snuva MFF på Thern

Erbjuden att bli huvudtränare för Öster

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Malmö FF för diskussioner med Jonas Thern om tränarjobbet efter Rikard Norling.

Men Sportbladet kan avslöja att Östers IF kan snuva MFF på Thern.

– Vi har nog en ganska likartad syn på fotboll, säger Jörgen Petersson, Värnamotränaren som enligt Sportbladets uppgifter ska assistera Thern i Öster.

Tränarkarusellen snurrar allt snabbare i allsvenskan. Malmö FF för diskussioner med Jonas Thern, skriver Sydsvenskan och Kvällsposten, om att klubbikonen ska ta över efter Rikard Norling, som definitivt får sparken enligt fotbollskanalen.se.

Men källor till Sportbladet uppger att allsvenska nykomlingen Öster kan snuva MFF på Thern. Det är ju fotbolls-Sveriges sämst bevarade hemlighet att Östers Roar Hansen lämnar för Helsingborg till nästa säsong.

– Thern ska lämna besked till Öster de närmaste dagarna, säger en uppgiftslämnare. I Sydsvenskan bekräftar Thern att han har andra anbud från allsvenskan:

– Jag har fått flera förfrågningar. Enligt Sportbladets uppgifter ska Värnamos Jörgen Petersson bli individuell tränare/assisterande till Thern i Öster.

– Jag kommenterar inte något då jag inte tagit något beslut. Det kommer om några dagar, säger Petersson till Sportbladet.

Jobbat tillsammans tidigare

Han kom till Värnamo i somras och lyckades rädda kvar dem i Superettan. Hans kontrakt går ut nu. Men Värnamo vill förlänga och dessutom har Petersson kopplats ihop med Mjällby.

Petersson är från Växjö från början och det är redan klart att han efter åtta år flyttar till hemstaden igen i december.

Han har varit assisterande tränare i Öster tidigare, i slutet av 1990-talet, och är nära vän till Östers sportchef ”Kuno” Johansson. Dessutom har Petersson, Thern och Kuno allihop jobbat som tränare i Värnamo.

Hur är din relation till Thern?

– Vi har pratats vid några gånger. Han har en hel del intressanta idéer, säger Petersson.

Har ni en gemensam syn på fotboll?

– Vi har nog en ganska likartad syn på fotboll.

Hur skulle det vara att jobba med honom?

– En hypotetisk fråga så den är svår att svara på, säger Petersson.

"Känt varandra länge"

Enligt ”Kuno” Johansson utgår man fortfarande från att Hansen fortsätter i Öster.

– Men om, jag säger om, Roar skulle lämna oss så skulle jag bli väldigt glad om Jonas (Thern) skulle vilja bli tränare hos oss.

Han vill inte säga om han haft kontakt med Thern i tränarfrågan.

– Nej, det vill jag inte. Vi har känt varandra i många år och Jonas är en bra kille på alla sätt och vis.

Vad säger du om jag påstår att Jörgen Petersson blir ny individuell tränare hos er?

– Vi håller på att se över vår organisation, säger Johansson.

Sportbladet har förgäves sökt Thern för en kommentar.