Följ med till Göteborg – första stoppet för vår nya programserie

Här är Sportbladets nya allsvenska resa – möt Ludwig Augustinsson & co

FOTBOLL

Han lyssnade på IFK Göteborgs inmarschlåt i Brommapojkarna och kan snart byta namn till Glenn.

Sedan ska Ludwig Augustinsson erövra fotbollsvärlden.

– Jag har alltid haft som mål att bli bäst i världen. Varför inte, frågar sig IFK Göteborgs 18-åring.

I webb-tv-programmet ”Allsvenskan resan” träffar Sportbladets sex av seriens giganter. Först ut: IFK Göteborg. I laget återfinns i år ett av seriens mest spännande nyförvärv i vänsterbacken Ludwig ­Augustinsson.

En 18-åring med höga ambitioner.

– Jag har alltid haft som mål att bli bäst i världen på min position, ända sedan jag var liten. Det är inte för att vara kaxig utan det har jag alltid velat. Sedan får vi se hur långt det ­räcker men jag tränar väldigt mycket och är fortfarande ung så vi får se. Varför inte, frågar sig Augustinsson.

U21-landslagsmannen kommer närmast från Brommapojkarna och redan under tiden i BP fanns det en koppling till ”Blåvitt” – inmarschsången ”Snart skiner Poseidon”.

Sätts på svåra prov

– Ja, jag kommer ihåg ­inför någon match förra året (med BP) då jag behövde tagga igång och kollade på den från en IFK-match mot Elfsborg för att få in den sköna känslan i kroppen. Då visste jag inte ens att ”Blåvitt” var intresserade så det var kul.

I programmet sätter Sportbladet även Augustinsson på prov i en ribbtävling, en trick­utmaning och får talangen att lova att byta namn till Glenn om hans närmaste dröm slår in.

Vad den är avslöjas i det första avsnittet av ”Allsvenska resan”.

Se också Robert Laul utmana spelarna i ribbtävlingen HÄR i senaste avsnittet av Bollklubben (31 minuter in i programmet)

FAKTA

Schemat för serien

I går: IFK Göteborg

I dag: AIK

27/3: Helsingborg

28/3: Malmö FF

29/3: Elfsborg

30/3: Djurgården

Sportbladet