Fem allsvenska fynd i sista stund

Vi hjälper dig att plocka ut rätt spelare - tävla om resa till Wembley i Allsvenskan Manager

FOTBOLL

Vem är den billiga spelaren som ska fixa poängen?

Och vem är den dyra investeringen som hamnar på bänken?

Inför deadline (söndag 15.00) av Sportbladets Allsvenskan Manager tipsar vi om fem spelare ni kan tjäna på. Och fem spelare som gräver djupa hål i budgeten till liten nytta.

LÄMNA IN DITT EGET DRÖMLAG HÄR - TÄVLA OM RESA TILL WEMBLEY

Fem fyndspelare:

Robin Quaison, mittfältare, AIK - 2 900 000

Stod för ett jättegenombrott under landslagets januariturné och ingenting talar för att den succén inte ska fortsätta i årets allsvenska. Ett jättefynd för det här låga priset, Quaison kommer vara given både i startelvan och poängprotokollet.

David Accam, anfallare, Helsingborg - 2 400 000

Blixtsnabbe Accam får chansen i ett HIF som inte har gott om anfallare. Har inte öst in mål under försäsongen, men uppbackad av ett offensivt mittfält lär Accam göra sina mål. Ett jättefynd för det här priset.

Kenny Pavey, mittfältare, Öster - 4 100 000

Dyr för att spela i Öster, men Pavey vet var målet ligger. Får mycket boll genom sättet som Öster spelar och öste in mål i superettan för Ljungskile i fjol, låt vara då som anfallare. Kommer få många assist och ett och annat mål.

Måns Söderqvist, mittfältare, Kalmar - 3 000 000

Har fått massor av speltid under försäsongen och är enligt Nanne Bergstrand den som tagit det största klivet i vinter. Offensivt lagd spelare som går mycket i djupled. Kan stå för många mål och assist. En liten chansning som kan gå hem.

Romario Pereira Sipiao, mittfältare, Kalmar - 3 400 000

Gaisfloppen har gjort stor succé så här långt i Kalmar. Tar många hörnor och frisparkar och har gjort ett antal mål också under försäsongen. Kan ge stor värdeökning sett till det låga inköpspriset.

Fem spelare att välja bort:

Abbas Hassan, målvakt, Elfsborg - 5 700 000

Målvakten ska dra in rejält med pengar genom att hålla nollan, men Abbas Hasan får svårt att göra det från sin bänkposition. Väldigt högt värderad för att vara reservmålvakt, och långt ifrån att kunna konkurrera om den ordinarie tröjan.

Hannes Stiller, anfallare, IFK Göteborg - 6 000 000

"Killer-Stiller" gör sina mål och vann den interna skytteligan i fjol. Men i år är han tredje-fjärdeval och får nöja sig med inhopp. En manager som köper honom för sex miljoner förtjänar sparken.

Lasse Nilsson, anfallare, IF Elfsborg - 6 300 000

Sju mål och två assist från Nilsson i fjol, men han har allt oftare problem med skador. Är dessutom långt ifrån given i årets startelva. Mohamed Bangura är en bättre investering om ni vill ha med någon från Elfsborg på topp.

Daniel Nordmark, mittfältare, Helsingborg - 5 000 000

Helsingborgs mittfält är ett minfält av poänggivande spelare. Men Nordmark är dyrast av dem alla - och får inte spela. Konkurrensen är stentuff, och inte mycket talar för att ex-elfsborgaren får mer speltid i år. Lägg de fem miljonerna på någon bättre.

Daniel Sobralense, mittfältare, IFK Göteborg - 5 600 000

Briljant i sina bästa stunder. Men oftast petad. I nuläget finns ingen plats för Sobralense i Blåvitts startelva, vare sig som anfallare eller mittfältare - och då är han en ytterst onödig investering till din startelva.