Klart: Allsvenskans sista omgång flyttas

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Turin/Stockholm. Nu är det bestämt.

Allsvenskan och superettan byter plats på sina respektive slutomgångar.

– Det är väldigt förnuftigt, säger MFF:s tränare Åge Hareide.

Ända sedan MFF blev klart för Champions League så har den sista allsvenska omgången varit ett problem. Malmö FF hade enligt den ursprungliga planen bara två dagar mellan sin eventuella guldmatch och mötet med Atletico Madrid.

Förfrågan om att byta speldag på Champions League-mötet från tisdag till onsdag nobbades och nu står det klart att lösningen istället blir att byta hela allsvenskans slutomgång med superettans, som från början låg planerad på lördagen.

"Kommer bli ett missnöje"

– Mot den bakgrunden anser Tävlingskommittén att störst sportsliga rättvisa uppnås, säger tävlingskommitténs ordförande Gerhard Sager till förbundets hemsida.

För Fotbollskanalen utvecklar han:

– Det kommer säkert att bli reaktioner, inte minst från supportrar och så. Men vi står upp för de sportsliga skälen som fick avgöra det här.

– Vi vet att det kommer att bli ett missnöje både från supportrar och allmänheten och kanske från TV-bolag och liknande också. Men vi ser att det är det sportsliga som måste vinna här, säger Gerhard Sager.

Åge Hareide satt på presskonferens i Turin inför morgondagens Champions League-möte med Juventus när beskedet kom.

– Det är ett väldigt förnuftigt, det är det vi har bett om. Nu när ett svenskt lag tagit sig till Champions League så ska det inte bestraffas, säger han.

FAKTA

Så spelas sista omgångarna

Allsvenskan och superettan byter speldag med varandra den sista omgången.

Allsvenskans sista omgång byter från söndag 2 november 15.00 till lördag 1 november 13.00:

Matcherna: Åtvidaberg–Malmö FF, Brommapojkarna–Elfsborg, Kalmar–AIK, Falkenberg–Mjällby, IFK Göteborg–Halmstad, Gefle–Helsingborg, Örebro–Häcken, Djurgården–Norrköping.

Superettan spelas 2 november i stället för 1 november. Klockslag ej bestämt.

Matcherna: Hammarby–Jönköpings Södra, Öster–Degerfors, Assyriska–Gais, Ängelholm–Östersund, Gif Sundsvall–Landskrona, Värnamo–Sirius, Ljungskile–Varberg, Husqvarna–Syrianska.

TT