Aftonbladet
Dagens namn: Pontus, Marina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG

Bärkroth gjorde mål efter 28 sekunder

Succédebut i IFK Norrköping

Bärkroth och Lundevall blev båda målskyttar för Norrköping respektive Elfsborg under lördagen.   Bärkroth och Lundevall blev båda målskyttar för Norrköping respektive Elfsborg under lördagen. Foto: Bildbyrån

De allsvenska nyförvärven har presenterat sig direkt.

Nicklas Bärkroth behövde 28 sekunder på sig att näta för sitt IFK Norrköping.

– Jättehärligt. En bättre start i den nya klubben är svår att få, säger han.

De allsvenska lagen har dragit igång sitt träningsmatchande.

I Norrköping mötte "Peking" lokalkonkurrenten Sleipner i det som var Nicklas Bärkroth första framträdande i klubben.

Det succé direkt. Inte ens en halv minut var spelad innan BP-förvärvet blev målskytt.

– En riktigt bra debut, fantastisk härlig. En bättre start i nya klubben är svår att få. Det var första bolltouchen, sedan satt bollen i nät, säger han.

Daniel Sjölund tog sig förbi fint på kanten och skickade in ett inlägg som 23-åringen förvaltade på bästa sätt. Bärkroth gjorde sedan en assist, innan han tvingades kliva av konstgräset med känningar i låret.

"Vila några dagar"

– Det var mer det säkra före det osäkra. Jag har varit med om den typen av grejer innan och risken är stor att det kan bli något allvarligt om man fortsätter. Nu blir det bara att vila några dagar, max en vecka, sedan ska jag vara tillbaka, säger Bärkroth.

Årets första månad är han klart nöjd med. Först januariturné, sedan alltså en riktig rivstart i IFK Norrköping.

– Det är jättekul. Det känns i hela klubben att detta kan bli bra. Vi har gjort ett par värvningar som känns bra, sedan har de unga killarna som var duktiga redan förra året tagit ytterligare kliv. Känslan jag hade innan jag kom hit har förstärkts.

IFK Norrköping vann till slut med 4–2.

Elfsborg drog igång sin säsong mot den danska antagonisten Nordsjälland. Simon Lundevall är inplockad från Gefle, men fick inleda på bänken. I paus blev han inbytt och efter timmens spel hade han utökat Elfsborgs ledning till 2–0. Kanonstart också där.

På Skedalahed i Halland gästade Kalmar FF Janne Jönssons Halmstad. Resultatet blev 2–0 till HBK. Vem som skrev in sig i protokollet? Ett nyförvärv, så klart. Tidigare AIK-spelaren Kwame Karikari satte tvåan på straff precis innan paus.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet