Efter omdiskuterade beslutet - får derby

FOTBOLL

Michael Lerjéus beslut att visa ut MFF:s Enoch Kofi Adu i premiären blev mycket omdiskuterat.

Men efter att ha fått vila i omgång två är det nu klart att hans första match efter beslutsstormen blir Stockholmsderbyt mellan Hammarby och Djurgården.

Foto: BILDBYRÅN
Michael Lerjéus.

I en het första allsvensk omgång blev ett domslut av Michael Lerjéus den kanske största snackisen. En mycket lätt handpåläggning av Enoch Kofi Adu på GIF Sundsvalls Adam Chennoufi ledde till både straff och direkt rött kort.

– Det är jättefel dömt om han inte får vara med nästa match. Då måste ju han (Lerjéus) sättas av också. Han måste ju också kunna straffas?, sa Hareide som också kallade den automatiska avstängningen i matchen mot AIK för ett "justitiemord".

Står precis rätt

Lerjéus stod dock på sig:

– Efter repriserna så... Jag var naturligtvis väldigt övertygad där jag stod också... Tycker jag att jag står i ett sådant läge att jag är i precis rätt vinkel för att se hur pass störd han blir, sa han.

Michael Lerjéus hade ingen match alls i andra omgången men nu har han fått en ny match.

En stor sådan.

Skövdedomaren ska döma Stockholmsderbyt mellan Hammarby och Djurgården nu på måndag.

När han dömde Stockholmsderbyt mellan Hammarby och AIK i svenska cupen tidigare i våras hamnade Lerjéus också i blåsväder sedan han missat en tydlig hands på Hammarbys Johan Persson.