VM:s bäste målskytt kan välja allsvenskan

Luganos gamla lagkamrat påstås spana mot Skandinavien

Foto: TT
FOTBOLL

Hans gamla lagkapten Diego Lugano chockade många när han valde spel i Häcken.

Nu påstås även Diego Forlán kunna överväga spel i Sverige.

– Sverige är inte avskrivet i sammanhanget, säger rådgivaren Terje Liveröd till FotbollDirekt.

2010 ledde Diego Lugano Uruguay till en fjärdeplats i VM. Fem år senare valde 34-åringen att fortsätta karriären i BK Häcken. 2010 gjorde Diego Forlán tillsammans med Thomas Müller, Wesley Sneijder och David Villa flest mål i VM. Fem år senare kan även han välja allsvenskan.

”Har många erbjudanden”

– Sverige är inte avskrivet i sammanhanget, men jag har inte kollat med klubbar i Sverige. Jag vet inte om det kan vara intressant för klubbar. Klart är att ett namn som Diego Forlán, han får många erbjudanden; från arabländer, Sydamerika och så vidare. Vi har fått ett antal konkreta erbjudanden, men ännu inte något tillräckligt intressant. Jag tror att när man kokar ner det, så är det några ligor som kan vara alternativ för honom, säger rådgivaren Terje Liveröd till FotbollDirekt.

Liveröd jobbar enligt sajten med att undersöka vilka möjligheter den i dag 35-årige anfallaren kan ha i Europa. Forlán spelar sedan förra året för japanska Cerezo Osaka men överväger ett sista äventyr i Europa när kontraktet med den japanska klubben löper ut i sommar.

”Handlar inte om pengar”

Enligt FotbollDirekt är önskemålet ett land med bra levnadskvalité och ett lag som är med och slåss om titlar. Klubbar i de allra största ligorna som möter den kravbilden lär knappast vara intresserade av veteranen och därför kan mindre ligor, enligt Terje Liveröd, bli aktuella.

– Han vill spela i en stor klubb som är med och kämpar om titlar. Men det kan vara en stor klubb i ett litet fotbollsland också. Skandinavien är inte uteslutet. Det handlar inte om pengar för honom längre utan han ser till två saker: dels det sportsliga, men också livskvaliteten, att han ska hamna på ett bra ställe, säger Liveröd.