Spelarna hjälper ÅFF – skänker pengar

FOTBOLL

Åtvidabergs FF har ekonomiska bekymmer.

Då skänker medlemmar och före detta spelare pengar till klubben.

– Det känns som världens mest självklara grej, säger IFK Göteborgs Tom Pettersson.

Det var ekonomisk kris i Åtvidaberg i fjol, men klubben hittade en ny sponsor och sålde Ricardo Santos för att stabilisera ekonomin.

Men nu har klubben hamnat i nya bekymmer.

Skuld på 1,3 miljoner kronor

John Owoeri lämnade Egypten 2012 och skrev på för Åtvidaberg våren 2013. Enligt Fifa hade han gjort sig skyldig till kontraktsbrott och tilldömdes böter på 1,3 miljoner kronor.

Varken han eller ÅFF har råd att betala böterna. Men nu får de hjälp av fans och före detta spelare.

Kopparslagarna startade en kampanj för att hjälpa klubben – 4 000 medlemmar föreslogs betala runt 325 kronor.

Förre chefsscouten Kian Karam tog ett initiativ och kontaktade före detta spelare: Viktor Prodell, Anton Tinnerholm, Jesper Arvidsson, Magnus Eriksson och Tom Pettersson.

Samtliga tackade ja till att skänka pengar till ÅFF.

– Det var ingen tvekan från någon av oss. Alla gav en fin och bra summa. Det hör inte till vanligheten att man ställer upp för en annan förening i samma serie. Men det tog typ 30 sekunder att få ett ja, säger Karam.

”En riktig mysklubb”

Tom Pettersson, nu i IFK Göteborg, ville gärna hjälpa Åtvidaberg.

– Klubben har betytt fantastiskt mycket för min karriär. Jag hade magiska år där, både fotbollsmässigt och vid sidan om. Det är sådan hjärtlig förening, jag kommer aldrig glömma mina år där. Det kändes som en självklarhet att hjälpa dem när de har det tufft. Det är ju en liten förening med små resurser, men de förtjänar verkligen framgång. Det är så jobbigt att de har haft så mycket strul och ekonomiska problem, säger han.

– Man kommer dit och man blir välkomnad första dagen med öppna armar på alla sätt och vis. Man kan utvecklas i lugn och ro. Det är fantastisk stämning i hela klubben, det var grymma år jag hade där. En riktig mysklubb.

Åtvidaberg har även tvingats att varsla personal på marknad, ekonomi, kansli och vaktmästeri, enligt corren.se.