Hareides hemliga viskning till Henke

1 av 2
FOTBOLL

HELSINGBORG. Först krossade man HIF med 3-0 på Olympia.
Sedan bad MFF om hjälp av derbyrivalen.
– Slå Göteborg! Slå Göteborg, viskade Åge Hareide till Henrik Larsson.

Fansbetygen: Ovanligt och därför läckert

Helsingborg höll spelet uppe i 28 minuter hemma mot Malmö i Slaget om Skåne – tills Jo Inge Berget smällde dit 1-0 för gästerna.
– Sedan var det bara ett lag på banan. Vi ska vara glada vid att det stannade vid 0-3, säger HIF-målvakten Pär Hansson efteråt.
– Det var pojkar mot män, så simpelt är det, suckar mittbacken Victor Palsson.
Felipe Carvalho tryckte in 2-0 på nick efter frispark före paus och sedan kunde Markus Rosenberg enkelt göra 3-0 efter 77 minuter.
Men då fyra av de fem lagen (Elfsborg undantaget) som var framför MFF inför den här omgången också vann så är de regerande mästarna fortfarande bara femma.

”Siktar på tredjeplatsen”

– Vi ska försöka nå tredjeplatsen så vi kommer ut i Europa. Man kan inte vara i Champions League varje år och vinna allsvenskan varje år. Vi får ta ett år där vi får bygga ihop laget ordentligt och det har vi möjlighet nu också och eventuellt förstärka det till nästa år. Vi siktar på tredjeplatsen. Det kan vara svårt nog. Men vi ska göra vårt yttersta, säger Åge Hareide.
Det låter som du har gett upp guldet?
– Det säger jag inte! Men det skulle bara vara dumt av mig att säga att vi ska vinna guld när vi är sju poäng efter Göteborg med åtta matcher kvar. Men mycket konstigt sker i fotbollen.
Och ett tecken på att Hareide ingalunda gett upp guldet var när han teaterviskade till Henrik Larsson framme vid podiet direkt när presskonferensen var slut.

”Kan hjälpa oss med det”

– Slå Göteborg! Slå Göteborg!
– Vi ska göra vårt bästa, svarade HIF-tränaren.
HIF möter nämligen Göteborg hemma i nästa omgång.
– Det tycker jag att de kan hjälpa oss med, ler MFF-målvakten Johan Wiland.
– Vi är i behov av att andra lag hjälper oss samtidigt som vinner våra matcher. Annars kommer det aldrig att gå. Det är ett måste för oss.
Men annars har MFF faktiskt övriga topplag kvar att möta och kan alltså påverka mycket själva.
Men MFF:arna tror att man behöver gå rent för att ta tredje raka guldet.
– Vi måste ta tre poäng hela tiden. Men jag tror att det är lättare att hålla fokus på allsvenskan nu när vi är vidare i Champions League, säger Markus Rosenberg.

ZOOM: Hitta dig själv i publiken från Skånederbyt