Örebro vände mot Dif

Foto: Bildbyrån
Alhassan ”Crespo” Kamara punkterade matchen med sitt 4–2-mål.
FOTBOLL

Han var stekhet under hösten 2014 – men missade hela 2015.

I dag gjorde måltjuven Alhassan ”Crespo” Kamara comeback för Örebro SK.

På stopptid gjorde han ett av karriärens turligaste målet.

Två vingklippta lag – på grund av skador och annan frånvaro. Flera provspelare fick chansen för Örebro och Djurgården på Behrn Arena.

För en spelare – Alhassan ”Crespo” Kamara – var det nog extra skönt att få spela fotboll.

Anfallaren som gjorde 14 mål på 19 matcher under säsongen 2014 missade hela fjolårssäsongen på grund av skada. Men nu är han tillbaka och tränar för fullt.

”Det är roligt”

Vid ställningen 1-1, med halvtimmen kvar, valde tränaren Alexander Axén att göra ett trippelbyte. Han kastade in ”Crespo” tillsammans med Daniel Gustavsson och Logi Valgardsson.

”DG” tryckte in 2-1 strax efteråt. Men det stod sig bara i en dryg kvart.

– Två ganska enkla mål, men jag var på rätt plats och det är skönt. Synd att jag fick så lite speltid i dag, men jag har haft lite skavanker, sjukdom och käkat antibiotika i veckan, men skönt att få lite speltid, säger Gustavsson till Cmore.

Jacob Une Larsson, som hämtats in från Brommapojkarna, kvitterade till 2-2. Men Gustavsson replikerade omgående. I den 81:e minuten fixade han 3-2.

Målkungen snubblade in bollen

”Crespo” fick dock sista ordet med sitt 4-2-mål.

I slutminuterna skickades bollen in från kanten och anfallaren styrde bollen turligt mot mål, han snubblade in bollen bakom Kenneth Höie.

– En bra första halvlek. Men sedan rasade vi ihop i andra halvlek. Vi får springa mycket mot eget mål i andra halvlek, säger assisterande tränaren Anders Johansson till C More.

Båda provspelarna Michael Olunga och Alonzo Clarke fick chansen i dag. Olunga fick en målchans i den 69:e minuten, men nick gick rakt på mål.

– Det är otroligt svårt att värdera dem. Olunga hade en bra chans, men vi får värdera dem i veckan när vi ser dem mer i träning. Vi får se, säger Johansson och lyfter fram några spelare som imponerade i dag.

– Sam Johnson var bra, och båda mittbackarna klarade sig bra trots att de inte spelat så mycket tillsammans. Det var kul att se Jacob Une Larsson göra mål.

Pigg insats från Kouadio

Germain Kouadio anlände till Örebro SK igår och fick chansen från start mot Djurgården. Han spelade på ÖSK:s vänsterkant och hade med förklarliga skäl lite svårt i början. Men han spelade upp sig och vågade utmana och skapade målchanser, hade bland annat en boll i stolpen.

Djurgården hade 200-300 personer på plats. Totalt var det 850 personer på Behrn Arena.

ARTIKELN HANDLAR OM