MFF vann utan att imponera

Rosenberg: ”Det ska vara tunga ben”

Foto: Bildbyrån
Mehmeti sparkade igång säsongen med mål i premiärmatchen
FOTBOLL

Malmö FF besegrade Fremad Amager med 1–0 i årets första träningsmatch.

Efter en trög första halvlek klev Agon Mehmeti in och avgjorde tillställningen.

– Det ska vara tunga ben i första matchen, säger Markus Rosenberg till C More.

1 445 personer trotsade regnet och sökte sig till Malmö IP för att se Malmö FF möta Fremad Amager.

I den första halvleken fick de knappast valuta för entréavgiften. Malmö FF – utan nyförvärven Vidar Örn Kjartansson och Anders Christiansen, tåskadade Oscar Lewicki och Tobias Sana, som har ljumskproblem –  inledde tempofattigt och svarade för en rad individuella misstag.

Tränas av ”Faxe” Jensen

Faktum är att Fremad Amager, som håller till i den danska andradivisionen och tränas av EM-guldhjälten John ”Faxe” Jensen, hade de hetaste målchanserna och borde ha tagit ledningen.

Det blev bättre fart på Malmö FF efter pausvilan, och belöningen skulle komma. Matchen hade pågått i 62 minuter när Agon Mehmeti tryckte in ett högerinlägg från Andreas Vindheim.

Det var tillräckligt för att MFF, och nye tränaren Allan Kuhn, skulle kunna lämna Malmö IP som segrare.

– Det var tungt. Första matchen på konstgräs... Ja, det var ungefär vad jag hade förväntat mig, så det ska vara under en försäsong, säger Markus Rosenberg till C More.

Molins från start

I den första halvleken bildade han anfallspar med Guillermo Molins, som äntligen är kvitt sina skadeproblem. 27-åringen spelade från start för första gången på 18 månader.

– Det är fruktansvärt kul att det är i gång igen. För mig är det väldigt skönt att få spela match över huvud taget. Jag har varit med fullt ut sedan första träningen och har ingen smärta i knät, säger Molins till C More.

FFF-förvärvet levererade direkt

Allsvenska kollegan Falkenberg, med Stefan Rodevåg som mittback, inledde försäsongen med att besegra Öster med 1–0 i Tipshallen i Växjö. Nyförvärvet Akseli Pelvas gjorde segermålet i den 58:e minuten, men tvingades bryta matchen efter att ha skallat ihop med en motståndare.

FAKTA

Malmö FF-Fremad Amager 1–0 (0–0)

Målet: 1–0 Agon Mehmeti (62).

Startelvan: Johan Wiland - Anton Tinnerholm, Kari Arnason, Rasmus Bengtsson, Yoshimar Yotun - Piotr Johansson, Erdal Rakip, Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget – Markus Rosenberg, Guillermo Molins

Andra halvlek: Fredrik Andersson - Andreas Vindheim (Tinnerholm, 67), Mattias Andersson, Carvalho, Pa Konate - Vladimir Rodic, Mattias Svanberg, Erik Andersson, Piotr Johansson - Agon Mehmeti (Erdal Rakip, 85), Teddy Bergqvist

Så var nyförvärven:

Det dröjer innan Vidar Örn Kjartansson och Anders Christiansen visar upp sig inför hemmapubliken. De namnkunniga nyförvärven ansluter till truppen i samband med träningslägret i Dubai. Den som vill se Behrang Safari får vänta ännu längre. Hemvändarens kontrakt börjar gälla den 1 juli.

Han kan få sitt genombrott:

Mittfältaren Piotr Johansson vann boll och sprang mil på flankerna. Håll koll på 20-åringen, som förra året var utlånad till Ängelholm.

Frågetecknet:

Mittfältaren Enoch Kofi Adu skulle ha startat den andra halvleken, men kom aldrig till spel. Är han skadad eller, trots allt, på väg bort från klubben? Klubbar i Israel, Turkiet och Tyskland har visat intresse för den 25-årige ghananen.

Det behöver förstärkas:

Allan Kuhn vill sätta sin prägel på MFF, satsar på en offensiv 4-4-2-uppställning och snabbt, rörligt passningsspel med högt spelande ytterbackar. Det kommer ta tid innan alla har hittat sina roller, men i truppen finns både kvalitet och tro.

Så var publikintresset:

MFF-fansen har längtat efter det som ska bli revanschens år. 1 445 personer sökte sig till Malmö IP för att se fjolårets tabellfemma göra säsongspremiär.

Spelschemat:

5 februari: FC Köpenhamn, Dubai

9 februari: FC Midtjylland, Dubai

14 februari: Bröndby IF, Malmö IP

20 februari: Sirius, Malmö IP (Svenska cupen)

23 februari: AaB, spelplats ej bestämd

28 februari: Ängelholm, Malmö IP (Svenska cupen)

5 mars: Gif Sundsvall, Malmö IP (Svenska cupen)

25 mars: HJK Helsingfors, spelplats ej bestämd