”Har sagt att han skulle döda henne”

Allsvensk fotbollsspelare åtalas för hustrumisshandel

FOTBOLL

En allsvensk fotbollsspelare i Mellansverige åtalas för misshandel av sin hustru och riskerar fängelse.

Han greps i februari år och anhölls men släpptes efter förhör och kunde fortsätta spela allsvensk fotboll i den klubb han tillhört i tre år.

– Utredningen har tagit tid men jag har i dag lämnat in stämningsansökan och åtalar honom för misshandel, olaga hot och skadegörelse, säger kammaråklagaren till Sportbladet.

Fotbollsspelaren, som är i 30-årsåldern, har representerat flera svenska klubbar och även spelat flera landskamper.

Vad består misshandeln i?

– Han har slagit hustrun i ansiktet och även tagit ett grepp nedanför hennes hals och skakat om henne. Han har dessutom sagt att han ska döda henne och hyttat med en glasflaska, vilket utgör det olaga hotet, säger åklagaren i fallet.

Skadegörelsen ska fotbollsspelaren gjort sig skyldig till när han slog sönder hustruns mobil.

”Brott på fängelsenivå”

Har spelaren erkänt brotten?

– Han erkänner bara skadegörelsen.

Vad kommer du att yrka på för straffpåföljd?

– Det här är brott på fängelsenivå. Men vilken påföljd jag kommer att yrka på uttalar jag mig om först när jag ser personutredningen, säger kammaråklagaren.

Enligt uppgift till Sportbladet bor paret inte tillsammans längre.

Kontraktet med den klubb han representerat i tre år går ut i år och det är oklart vart han kommer att spela nästa säsong.

– Det är riktigt att avtalet med spelaren löper ut i år. Och jag kan säga att vi inte kommer att påbörja någon ny kontraktsförhandling med spelaren  under åtalsprocessen, säger klubbchefen i den aktuella föreningen.

Hur ser ni i föreningen på det som hänt?

– Åtalet är givetvis en tragisk händelse även för oss men jag går inte in i någon dömande process utan litar på rättsväsendet, säger klubbchefen i den aktuella föreningen.