Andersson om skandalkvällen: Finns ingen anledning att mörka

FOTBOLL

Det började med en oskyldig svensexa. Fortsatte med poliser och pepparspray. Och slutade med en natt i fyllecell utan ytterkläder. För Sportbladet berättar Bosse Andersson om händelsen som skakar Sveriges mest framgångsrika fotbollsklubb under 2000-talet.

– De närmaste dagarna kommer att bli jobbiga men jag är en fighter och kommer att gå vidare, säger han.

Kompisens svensexafirande skulle bli perfekt. Bosse Andersson var ansvarig för de 30 deltagarna och stämningen var hög. Men något gick fel. Här berättar han själv om kvällen som slutade i fyllecell:

– Jag är en känslomänniska och jag tycker inte att det finns någon anledning att mörka när en sådan här sak har kommit ut. Så jag säger som det är på en gång, säger Bosse Andersson.

Berätta om hur du upplevde omhändertagandet.

– Polisen gjorde en bedömning. Men personligen tycker jag inte att jag uppfyllde kriterierna för LOB, säger Andersson som har jobbat som polis i nio år.

Hur mycket drack du?

– Två öl och två snaps till maten. Sedan blev det väl en 2-3 gin och tonic.

Han tvingades lämna Heartbreak Hotel via en sidoentré. Därför fick han klara sig utan sin jacka i arresten hos Gävlepolisen. Klockan åtta på lördagsmorgonen fick Bosse Andersson lämna polisstationen.

– Då bad jag om en redogörelse och av den framgick det att jag inte är misstänkt för något brott, varken av polisen eller personalen på Heartbreak Hotell. Det är viktigt för mig att det framgår.

Hur var det att tillbringa natten i fyllecell?

– Det var första gången jag var på en polisstation och var på andra sidan. Det är verkligen inget jag vill uppleva igen. En väldigt tråkig sorti.

Hur går man vidare efter en sådan här sak?

– Jag har en bra support och många vänner. Solen går upp i morgon också. Jag tar ansvar för kvällen i Gävle och för mina handlingar, men livet är för kort för att gå runt och vara bitter. Jag är en glad kille som inte vill gå runt och vara arg.

Vad kan du säga om våra vittnesuppgifter?

– Att jag inte alls fick pepparspray sprutat på mig.

Kommer du personligen berätta om kvällen för laget?

– Likväl som jag kommer få berätta om detta för min familj, mina vänner och mina arbetskamrater så kommer jag behöva informera laget om vad som hände. Men jag kommer få bra hjälp med det.

Jaså?

– Ja, av dig. Ni hinner ju före mig.

Vad ska du göra i dag?

– Jag tänkte åka och titta på basket i Södertälje. Fast jag har en känsla av att det inte riktigt kommer bli som jag hade tänkt mig. Jag har aldrig varit med om det här förut.

Sent i går kväll samtalade Alf Johansson, vd, och Bo Lundquist, styrelseordförande, om Anderssons framtid i klubben. Djurgårdens presschef Jonas Riedel kommunicerade sedan beslutet.

– Att sparka Bosse är över huvud taget inte aktuellt, han har fortsatt förtroende. Det är viktigt för oss att han inte är misstänkt för något brott.