Saint-Étienne vill ha Quirino

Brassestjärnan kan gå för 10 miljoner

Foto: JIMMY WIXTRÖM
Quirino gjorde åtta mål för DIF under andra halvan av Allsvenskan 2007.
FOTBOLL

Franska AS Saint-Étienne vill köpa Djurgårdens brasilianske anfallare Thiago Quirino, 23.

– Vi har inga kommentarer, säger Dif:s informationschef Jonas Riedel.

Den franska Ligue 1-klubben håller på att göra sig av med svenske Lars Nilsson som man inte tycker håller måttet. Ny klubbadress för Nilsson kan bli danska Ålborg. Affären presenterades dock inte under gårdagen som vissa medieuppgifter gjort gällande.

Saint-Étienne ligger bara tre poäng från nedflyttningsstrecket och har enligt Sportbladets uppgifter nu siktat in sig på en annan anfallare med svenskanknytning; nämligen Djurgårdens omdiskuterade Thiago Quirino.

Tung debut

Den 23-årige brasilianaren värvades för 14 miljoner kronor inför säsongen 2006 men hade ett tungt debutår och fick ofta inte ens plats på bänken.

Andra halvan av 2007 gick bättre då Quirino gjorde åtta mål.

Om övergången genomförs innan transferfönstret stänger nu på torsdag klockan 23.59 är det en av Silly Seasons största bomber.

Enligt uppgift ska Saint-Étienne fått ett erbjudande att Quirino söker ny klubb av en Frankrikebaserad agent. Klubbens president Bernard Caiazzo är intresserad av att göra affären.

Lägre övergångssumma

Djurgårdens informationschef Jonas Riedel till Sportbladet:

– Jag har inga uppgifter om det här så jag kan inte säga något. Vi har inga kommentarer.

En trolig övergångssumma för Quirino – om det inte blir en dragkamp mellan olika klubbar – lär ligga på 5-10 miljoner kronor.

Djurgårdens VD Alf Johansson ville under gårdagen inte bemöta uppgifterna.