Småskador stör Dif

Dahlberg kan missa derbyt

Foto: PERNILLA WAHLMAN
FOTBOLL

I Djurgården handlar det inte bara om stora skador. Även de små hotar att ställa till det för blåränderna lagom till derbyt mot Hammarby.

– Tre spelare är frågetecken, Mikael Dahlberg, Sölvi Ottesen och Lance Davids, säger Djurgårdens assisterande tränare Paul Lindholm till Sportbladet.se.

Mikael Dahlberg har tagit ytterligare att kliv i sin utveckling och i år har den store anfallaren varit en nyckelspelare i Djurgården.

– Vi har inga fler spelare av hans typ i truppen. Han är stor och stark och duktig på att hålla i bollen så att vi kan anfalla på bredare front. Det här har han blivit ännu bättre på. Vi har Jones (Kusi-Asare) som också är duktig på det, men han är inte lika stark, säger Paul Lindholm

Hälsenan krångar för Dahlberg

Således vill Djurgården verkligen ha med Dahlberg i morgon. Särskilt som Mattias Jonson är skadad och Thiago Quirino ännu inte gjort 90 minuter i allsvenskan.

– Det är en sena som går från hälsenan till trampdynan som krånglar till det och som gör att han inte kan skjuta ifrån ordentligt. Hade det varit match i dag hade han inte kunnat spela, förklarar Lindholm.

Sölvi Ottesen, matchvinnaren mot Ljungskile, har ett liknande problem.

– Det är trampdynan i hälen som krånglar. Han åkte på det mot Sundsvall, säger Lindholm.

Högerbacken Lance Davids har störts av hoppet mellan underlag. Paul Lindholm tror dock att högerbacken kan vara med.