Derbyt blir inte utsålt

"Tror på 25 000"

FOTBOLL

Det täta matchandet sliter inte bara på de allsvenska spelarna. Publikens ekonomi blir också ansträngd. Det är en av förklaringarna till att det inte blir utsålt i morgondagens derby.

På tisdagskvällen var 19 000 biljetter sålda till säsongens tredje Stockholmsderby. Djurgårdens biljettansvarige Tomas af Geijerstam har prognosen klar för sig.

– Vi vet att många kommer att köpa biljett vid direktinsläppet vid ståplats, särskilt på Hammarbys läktare. Jag tror att vi stannar någonstans runt 25 000 till slut. Det ska ju bli bra väder, bra fotbollsväder, säger han till Sportbladet.se.

Är du nöjd med den siffran?

– Man är ju aldrig nöjd när det inte är utsålt, men det är helt okej. Derbyt mot Hammarby är ju inte lika hett som det mot AIK.

Tätt matchande kostar pengar

Sedan finns det en annan förklaring. Det hårda matchandet tär inte bara på spelarna utan även på publiken och inte minst dess plånböcker.

– De mest trogna supportrarna har lagt ner mycket pengar. De får nog käka blodpudding under EM, säger Tomas af Geijerstam halvt på allvar, halvt på skämt.