”Det har varit skitfotboll...”

Rajalakso petas i derbyt: Jag är besviken på mig själv

FOTBOLL

Sebastian Rajalakso, 19, har gått från stekhet till iskall.

I kvällens derby petas han till förmån för Stefan Batan.

För Sportbladet berättar Rajalakso om den tunga tiden och formsvackan.

– Det har varit skitfotboll ett tag nu och jag har inte gjort bra insatser, Jag är besviken på mig själv.

KOM AV SIG Sebastian Rajalakso gjorde succé och inledde med mål i fem raka matcher – men på slutet har talangen haft det tungt.

Sebastian Rajalaksos allsvenska succésaga började med mål redan i premiären mot Norrköping och så fortsatte det – i fyra matcher till.

Men smekmånaden är över och för Rajalakso betyder det mindre ytor och betydligt tuffare bevakning. Och sedan dess har både målen och storspelet försvunnit.

Enligt uppgifter till Sportbladet får Sebastian Rajalakso starta kvällens derby på bänken. I stället går Stefan Batan in på hans vänsterkant och bildar mittfält tillsammans Nebojsa Marinkovic, Andrej Komac och Enrico.

”Inte gör nytta”

För Sportbladet berättar Sebastian Rajalakso om sin första tunga tid i allsvenskan.

– Det har gått lite knackigt nu på slutet, det känns som att man inte gör någon nytta på planen, säger Rajalakso.

Är du osäker på hur bra du egentligen är?

– Man blir osäker på sig själv. Om man tappat allting, men sen gå man hit på träningarna och då känner man ju att det sitter. Fast det är ju på matcherna man ska visa vad man kan. Det är frustrerande när man inte gör det, säger Rajalakso.

De senaste matcherna har Rajalakso blivit utbytt i samtliga. Inte konstigt enligt honom själv:

– Det är trist när man få gå ut, men jag förstår det själv. Gör man en dålig match så blir man utbytt.

Tränar som vanligt

Hur är du på att ta motgångar?

– Det är inte så mycket att tänka på, jag går ner på träningarna som vanligt.

Vad är det som inte har stämt den senaste tiden känner du?

– Jag känner mig ju bra i kroppen. Jag har inte fått mycket boll på slutet. Det är svårt för laget och svårt för mig. Jag vet inte hur jag ska spela när jag inte har bollen, säger Rajalakso.

Hur upplevde du tiden efter alla målen, sätter du för mycket press på dig själv?

– Jag kanske haft för mycket press på mig. Det kan låsa sig i huvudet så att man bara tänker på att man ska göra mål, mål, mål, säger mittfältaren Rajalakso, som fått hjälp av tränarduon Siggi Jónsson och Paul Lindholm med att hantera förväntningarna.

Ökade pressen

– De säger: ”Det är inte du som ska göra målen. De sa att de om jag gjorde 6–8 mål på hela säsongen skulle det vara mycket bra och nu har jag gjort 5 mål på 9 matcher...”

Efter mål i fem raka matcher ökade pressen och många verkade glömma att Enköpingsförvärvet Sebastian Rajalakso, trots allt, bara är 19 år gammal och debutant i allsvenskan.

Tränaren Paul Lindholm håller med:

– Man får inte gömma sig bakom det heller, men det är ju så. Vi kan inte ha hur stora förväntningar som helst på honom. Han måste få tid att växa in i det här också.