Lindholm: ”Har tunnast trupp”

Skador och möjlig spelarflykt – då kräver Djurgårdstränaren förstärkning: Vi måste hitta spelare som tillför det lilla extra

Foto: FOTO: ANDREAS BARDELL
Lång skadelista Daniel Sjölund, Aki Riihilahti och Mattias Jonsson är alla skadade. Det får Paul Lindholm att skrika efter förstärkningar.
FOTBOLL

Efter drömstarten i allsvenskan har Djurgårdens spel börjat hacka.

Nu kräver tränaren Paul Lindholm att truppen förstärks under EM-­uppehållet.

– Vi har den tunnaste truppen i allsvenskan.

Foto: FOTO: BILDBYRÅN
Paul Lindholm och Siggi Jonsson.

Inledningen av allsvenskan tillhörde Sebastian Rajalakso och Djurgården.

Nu har ”Rajjas” målfabrikation stannat av oh Djurgården har dalat i tabellen. Förklaringen enligt lagets tränare Paul Lindholm: En för tunn trupp.

”Minst två duktiga spelare”

– Vi har den tunnaste truppen i allsvenskan av de lagen som slåss om platserna i toppen. Det känns som att vi behöver minst ytterligare två duktiga spelare.

Redan dagarna innan premiären mot Norrköping krävde Paul Lindholm och Siggi Jonsson tre nya spelare som skulle kunna gå rakt in i startelvan. De fick en, Nebojsa Marinkovic, men serbens succé har uteblivit.

– Utfallet kunde ha varit bättre, men så satte vi också ribban högt. Nu måste vi hitta spelare som kan tillföra det lilla extra, säger Lindholm.

Med Mattias Jonson, Aki Riihilahti och Daniel Sjölund på skadelistan är nyförvärv under EM-uppehållet en förutsättning om Djurgården ska kunna utmana om en topplacering.

Dessutom kan laget drabbas av spelarflykt under sommaren.

– Sölvi (Ottessen), Jones (Kusi-Asare), Lance (Davids) och (Jan) Tauer kan komma att försvinna. Det är ingen önskesituation med så många utgående kontrakt, men det är en realitet. Spelare kommer och spelare går.

”Inget beslut är taget”

Nebojsa Marinkovics kontrakt går ut ­efter EM, kommer ni förlänga med ­honom?

– Inget beslut är taget än. Vi ska utvärdera vad han gjort och vad han kan tillföra i framtiden. Dessutom finns det en andra part, Partizan Bengrad, så allt är inte upp till oss.

ARTIKELN HANDLAR OM