Studeras av flera Serie A-klubbar

”En spelare med stor potential”

FOTBOLL

Sebastian Rajalakso, 19, kan göra Albin Ekdal sällskap i Italien. Ett flertal Serie A-klubbar finns på plats i Sverige för att specialstudera Rajalakso när allsvenskan drar igång.

– Sebastian är intresserad, säger Sportbladets initierade källa.

Foto: JERKER IVARSSON
HETT BYTE Djurgårdens Sebastian Rajalakso kommer att bevakas av flera italienska klubbar i juli.

Trots ett par tunga matcher innan EM-uppehållet har Sebastian Rajalaksos framfart i allsvenskan gett eko ute i Europa. När marknaden rusar och spelarlönerna skjuter i höjden blir det allt viktigare för klubbar att scouta unga och lovande spelare – och köpa dem innan resten av etablissemanget får upp ögonen. Där kommer Sebastian Rajalakso in i bilden. Italienarna ska följa honom under ett par matcher i juli. Det handlar om en handfull Serie A- och Serie B-klubbar.

– De ser en spelare med stor potential, det är inte omöjligt att det kommer hända någonting i sommar. Men Djurgården släpper honom inte till vilket pris som helst, säger Sportbladets källa.

Djurgårdens klubbdirektör Bosse Andersson svarar kryptiskt när Sportbladet ber honom kommentera uppgifterna.

Avstängd två matcher

– Det finns alltid ett par klubbar som följer honom, men en försäljning är inget som är inplanerat. Men det kommer säkert att bli en del förändringar i truppen under sommaren...

Sebastian Rajalakso gjorde mål i sina fem första matcher. Sedan gick han in i en tyngre period.

– Att se sig själv på bild i Sportbladet flera gånger i veckan påverkar vilken person som helst. Han kanske satte lite för höga krav på sig själv, men min känsla är att det har lugnat ned sig nu, säger Djurgårdens assisterande tränare Paul Lindholm.

Sebastian Rajalakso, som i maj debuterade i U21-landslaget, är avstängd två matcher när allsvenskan startar på nytt efter det verbala påhoppet på domaren Markus Strömbergsson i bortamatchen mot Kalmar FF den 10 maj. Sportbladet har utan framgång sökt Sebastian Rajalakso.

FAKTA

Andra som prövat lyckan i Italien

Björn Runström

Bajenprofilen lämnade som 16-åring Sverige för spel i Italien och Bologna. Senare även Chievo och Fiorentina. Spelar nu i danska Odense.

Daniel Andersson

20 år gammal skrev Daniel Andersson på för Bari. Han hann även med spel i Venezia, Chievo och Ancona innan han återvände till Malmö FF där han spelar i dag.

Pablo Piñones-Arce

Hoppade av gymnasiet som 18-åring för att satsa på spel i Venezias primaveralag. Numera i danska Vejle.

Martin Bengtsson

Blev som 16-åring ungdomsproffs i Inter. Fick uppleva proffsdrömmens baksida med allt vad det innebär. Skrev boken ”I skuggan av San Siro”.

Johan Arneng

Lämnade, 18 år gammal, Sverige för att bli ungdomsproffs i Empoli. Blev sedan en av Djurgårdens stora vinnarprofiler. Numera i norska Ålesund.

ARTIKELN HANDLAR OM