Storförlust i debuten

ÖSK slog Dif med 3–0

Foto: ANDREAS BARDELL
Patrik Haginges debut i Djurgården blev tung – laget föll mot Örebro.
FOTBOLL

Det kunde ha börjat bättre för Prince Ikpe Ekong och Patrik Haginge. I första matchen för deras nya klubb, Djurgården, blev det förlust med 3–0 mot Örebro SK.

– Resultatet speglar inte matchbilden, säger Djurgårdens assisterande tränare Paul Lindholm.

Vårsäsongen började bra, men slutade illa. Nu vill Djurgården ladda om inför hösten och gör det bland annat genom att gå fram hårt på värvningsmarknaden. Från allsvenska konkurrenterna Örebro SK och Gais har två spelare värvats, Patrik Haginge och Prince Ipke Ekong. Båda gjorde blårandig debut i dag. En debut som lämnade en del i övrigt att önska. Åtminstone resultatmässigt.

Lindholm ger nyförvärven godkänt

Djurgården föll klart med 3–0 mot Örebro, högerbacken Patrik Haginges förra klubb. Inget särskilt roligt återseende av sina gamla kompisar för Haginge.

– Förutom ett par misstag så klarade han sig bra, säger Paul Lindholm.

På mittfältet startade Gais-förvärvet Prince Ipke Ekong.

– Prince visade väldigt bra moral. Han är spelskicklig och man ser att han har en bra blick, recenserar Lindholm.

Elfsborg oroar inte

Djurgårdstränaren lägger inte heller särskilt stor vikt vid det negativa resultatet.

– Det speglar inte matchen. Vi har tillfällen i matchen där vi spelar bra och tillräckligt med chanser i första halvlek för att till och med vinna matchen, säger han.

På onsdag väntar Elfsborg i den allsvenska omstarten för Djurgården.

– Det såg så pass bra ut i delar av matchen att om vi bara kan få det att stämma i 90 minuter så ska vi ge Elfsborg en match, säger Lindholm.

För Örebro SK väntar AIK på torsdag och laget visar gryende form. Magnus Kihlberg och provspelande Robin Staaf och Filip Burkhardt gjorde målen.