”Skär i hjärtat”

Järnkaminernas ordförande upprörd efter att ha pekats ut som kuppmakare

FOTBOLL

Järnkaminernas ordförande Magnus Öhrman pekas ut som en av männen som tvingat bort Bosse Lundquist.

– Bosses uttalanden får stå för honom. Men utspelet skär i hjärtat, säger Öhrman till sportbladet.se.

Enligt Bosse Lundquist själv – uppger fotbollskanalen.se – har Järnkaminernas bas Magnus Öhrman, tillsammans med tidigare fansordföranden Mats Jonsson och supportern Wille Bäckström, förklarat för Lundquist att han bör lämna över ordförandeposten till Douglas Roos.

”Vill inte ha pajkastning”

När sportbladet.se når Magnus Öhrman på söndagskvällen är han upprörd över uppgifterna.

– Det är inte alls roligt. Jag har fått läsa det via media som alla andra. Det är tråkigt att Bosse går ut och uttalar sig på det sättet, säger han.

– Jag vill inte ha någon medial pajkastning utan har vi något att reda ut så gör vi det internt. Det enda jag vill totaldementera är påståendet att vi skulle vara missnöjda med att Djurgården Fotboll tar krafttag mot våldsverkare på våra matcher. Vi arbetar hårdare mot våld än vad Djurgården Fotboll gör och att se ett sånt utspel från en person som borde veta bättre... det skär i hjärtat.

”Kunde ha ringt i stället”

– Det är tråkigt att han hänger ut enskilda individer och en supporterförening på det sättet han gör. Bosse Lundquist är den största Djurgårdsprofilen vi någonsin har haft, man kan aldrig ta ifrån de framgångar han skapat, och därför blir jag besviken på att han gör som han gör.

– I stället för att ta det via TV4 och annan media kunde han ha slagit en signal till ett nummer han hade i telefonboken. Jag har inte pratat med Bosse Lundquist på jag vet inte hur länge.

Vill Järnkaminerna ha kvar Bosse Lundquist som ordförande?

– Det vill jag inte kommentera. Vad jag än säger nu leder det bara till en infekterad debatt.