Kris efter extramötet – i dag kan hela styrelsen tvingas avgå

FOTBOLL

Hela Djurgårdens IF:s styrelse kan komma att avgå.

Under extramötet i går kväll nåddes ingen överenskommelse mellan Bo Lundquist och de andra styrelseledamöterna när det gäller Lundquists avgång.

– Hittar de ingen lösning läggs styrelsen ned och ett extra årsmöte utlyses, säger presschefen Jonas Riedel.

DIF-ordföranden Bo Lundquist gjorde i söndags klart att han tillsammans med Dan Svanell (vice vd DIF FF) och Tommy Jacobson (ordförande i Djurgården Fotboll AB) avser att avgå.

I går kväll skulle det klubbas och protokollföras när Djurgårdens IF:s styrelse (som i sin tur utser styrelsen i bolaget) samlades för ett extramöte.

Men efter flera timmars förhandlingar hade man fortfarande inte enats kring formerna för uppsägningarna.

”Bosse ordförande”

– Det stämmer att de inte har kommit fram till någon lösning, mötet är framflyttat till i morgon (i dag). ”Bosse” är alltså fortfarande ordförande i Djurgården, säger Djurgårdens presschef Jonas Riedel.

Det var mycket hysch-hysch kring mötet och när Sportbladet kom i kontakt med några av mötesdeltagarna lät det så här:

Lars-Erik Sjöberg:

– Jag har inga kommentarer.

Du vet ju inte ens vad jag ska fråga?

– Jag misstänker vad du vill. Tack och hej.

Torbjörn Althén:

– Jag kan inte snacka med dig, jag ska upp tidigt som fan i morgon. Ska gå och lägga mig snart. Du får prata med någon annan. Hej.

Om inte en ny ordförande utses av de sex ledamöter som kvarstår, och om inte formerna för hur arbetet ska fortlöpa efter uppsägningarna spikas, finns det bara ett alternativ kvar enligt Jonas Riedel.

– Då är alternativet att lägga ner hela styrelsen och utlysa ett nytt årsmöte. Det hela är en väldigt svår fråga som inte har något självklart svar. De flesta i styrelsen har ju inte vetat om det här särskilt länge.

De sex personer som finns kvar när Lundquist och Dan Svanell lämnat föreningens styrelse och som alla är en potentiell ny ordförande är: Lars-Erik Sjöberg, Martin Selin, Gustav Törngren, Yvonne Strömberg, Ellinor Persson och Torbjörn Althén.