Lagrell: Jag tror han vill sitta kvar

FOTBOLL

Svenska Fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell tror att Bosse Lundquist vill fortsätta i såväl Djurgården som förbundet och Sef.

– Jag drar den slutsatsen,

säger Lagrell.

Uppgifterna om att Djurgårdens ordförande Bosse Lundquist avgår slog ned som en bomb. Men i efterhand har allt fler invändningar hörts mot vad som egentligen är syftet bakom Lundquists utspel.

Dif-ordföranden är även vice ordförande i Svenska Fotbollförbundet samt ordförande i intresseorganisationen Svensk Elitfotboll (Sef).

– Jag tror att han vill fortsätta i alla tre funktioner, säger Lars-Åke Lagrell.

– Som vilken regering som helst som får problem vill han utlysa nyval för att få medlemmarnas uttalade förtroende. Jag tror att han hoppas att han får en majoritet av medlemmarnas stöd.

”Måste reda ut saker först”

Även om Lundquist i slutänden skulle lämna Djurgården kan han sitta kvar i förbundets styrelse där han i våras blev invald på två år.

– Jag räknar med att det inte får några konsekvenser för förbundsstyrelsen oavsett, säger Lagrell.

För Sef kan situationen bli mer problematisk. Lundquist kan egentligen inte sitta kvar om han inte har en funktion i en elitklubb.

– De måste reda ut sina saker i Djurgården först, sedan får vi diskutera det här vidare, säger generalsekreteraren Tommy Theorin.