Andersson åtalas för sexuellt ofredande

”Han skrek att jag skulle komma och kolla”

FOTBOLL

GÄVLE. Svensexan i Gävle spårar ur och slutar med att Djurgårdens klubbdirektör Bo Andersson rejält berusad grips av polis och placeras i en fyllecell.

I cellen blottar han sig för den kvinnliga arrestvakten.

Nu åtalas Andersson vid Gävle tingsrätt misstänkt för sexuellt ofredande.

– Han ropar på mig flera gånger att jag ska komma. När jag kommer in i cellen har han dragit ner byxorna och håller i sin penis som sticker upp, säger den kvinnliga vakten i förhör.

Bo Andersson nekar till brott.

– Jag hade inget uppsåt att visa mig naken för henne, säger han.

Det var 26 januari i år som Bo Andersson deltog i en svensexa på restaurang Heartbreak i Gävle. Det är stökigt runt sällskapet och två vakter följer Andersson till kassan för att betala slutnotan.

Sparkar och gör motstånd

Andersson blir irriterad och ifrågasätter vakternas agerande högljutt. Det resulterar i att vakterna försöker lägga ned honom på marken.

En polispatrull kommer fram och ser hur Andersson sparkar med benen och gör motstånd. Han lugnar sig först sedan en av poliserna sprejat honom i ansiktet med pepparsprej. Bo Andersson grips och tas med till polishuset där ansvarigt befäl beslutar att han skall omhändertas enligt LOB (lagen om berusade personer). I arresten tas han om hand av en kvinnlig vakt.

Skröt om kändisar

– Han skröt om att han rörde sig med kändisar och att jag borde ”se upp” till honom, berättar kvinnan.

Andersson får en blöt handduk att torka sig med när han placeras i cellen.

– Nästan direkt börjar han skrika: ”du måste komma och kolla mig”. Han upprepade samma sak flera gånger och höll på i fem–tio minuter. När jag kom in hade han dragit ned byxorna till fotknölarna.

I polisförhör säger Andersson att han tagit av sig byxorna för att sanera bort pepparsprejen.

– Till mig sa han inget om att han hade problem efter sprejen, säger vakten.