Investerade miljoner i Dif – nu utreds Månsson för ekobrott: ”Saknar grund”

FOTBOLL

Finansmannen Bror Anders Månsson har investerat miljoner i Djurgården. Nu utreds han av Ekobrottsmyndigheten och Kronofogden har beslagtagit allt han äger som är av värde.

Månsson.

I början av året blev det känt att finansmannen Bror Anders Månsson riskerade att upptaxeras med 84 miljoner kronor efter försäljningen av företaget Citymail som ska ha sålts för 203 miljoner.

Nyligen avslöjade Dagens Industri, som tagit del av sekretessbelagda förundersökningsuppgifter, att även Ekobrottsmyndigheten utreder försäljningen.

Arenaprojektet

Månsson var tillsammans med bland annat Bosse Lundquist och Tommy Jacobson några av personerna som i slutet av 90-talet investerade ett flertal miljoner för att rädda Djurgården Fotboll. Månsson har därefter investerat pengar vid ett antal värvningar, suttit i riskkapitalbolaget DF AB:s styrelse samt hjälpt till i föreningens arenaprojekt. Något han inte gör längre, enligt VD:n Alf Johansson:

– Bror Anders Månsson har inga styrelseuppdrag i Djurgården. Under våren hjälpte han till i arenaprojektet där han deltog i möten, säger Johansson.

Beslagtagit för 8,7 milj

Enligt Dagens Industri har Kronofogden beslagtagit allt av värde som tillhör Bror Anders Månsson; fastigheter, mattor, konst och andra lösa föremål till ett värde av 8,7 miljoner kronor. Aktieposten i Djurgården Fotboll bedöms dock inte ha något exekutivt värde.

Sportbladet har inte kunnat nå Bror Anders Månsson men till Dagens Industri säger han om misstankarna:

– De saknar helt grund.