Dif granskar sina anställdas e-post

Vd startar internutredning.

FOTBOLL

Efter Sportbladets avslöjande att informationschefen Jonas Riedel och ett flertal andra anställda på Djurgårdens kansli kände till planerna på att Bosse Lundquist skulle ombes att avgå startar nu vd:n Alf Johansson en internutredning.

Enligt uppgift ska de anställdas e-post undersökas.

Sportbladet i lördags.

Sportbladet kunde i lördags berätta att ett flertal anställda på Djurgårdens kansli kände till planerna på att tre supporterföreträdare skulle be Bosse Lundquist att avgå i samband med nästa årsmöte.

Vill inte svara

En av supporterföreträdarna, Wille Bäckström, är anställd av Djurgården, men även informationschefen Jonas Riedel och ytterligare fem anställda ska ha haft kännedom - men hållit tyst om det.

- Jag har pratat med mina chefer och vi vet var vi har varandra. Några fler kommentarer har jag inte, säger Jonas Riedel till Sportbladet.

Sportbladet har i flera dagar sökt Dif:s vd Alf Johansson men han har valt att inte svara i telefon. I går kväll uttalade han sig för fotbollskanalen.se och bekräftar där uppgifterna att en intern-undersökning är påbörjad. Något som kan innebära att de berörda personernas e-post undersöks.

"Egen bild"

- Jag vill inte föregripa något eller dra några slutsatser om vad som skrivs i tidningar. Jag försöker att skaffa mig en egen bild av vad som har skett. Det är klart att jag för samtal för att skaffa mig en bild, men jag har inga kommentarer kring det, säger Alf Johansson till fotbollskanalen.se.