BESKEDET PÅ SEMESTERN: DU SPARKAS

Jónsson/Lindholm fick sparken på telefonen: ”Sorgligt”

FOTBOLL

Djurgårdstränarna Siggi Jónsson och Paul Lindholm sparkades över ett telefonsamtal.

Mitt i lyxsemestern i Afrika och Karibien.

– Sorgligt. Vi hade framfört önskemål om att få ett besked innan, säger Paul Lindholm.

Foto: Foto: FELIPE MORALES
syndabockar Paul Lindholm och Siggi Jónsson fick sparken i går – på telefon. Tränarduon befinner sig på semester.

I tisdags kväll beslutade Djurgårdens styrelse att sparka chefstränaren Siggi Jónsson och assistenten Paul Lindholm. Beslutet fattades när tränarduon lämnat en bedrövlig säsong bakom sig för att samla kraft utomlands med sina familjer. Trots att Jónsson och Lindholm framfört tydliga önskemål om att få ett besked innan avresan valde Djurgården att avvakta.

När Jónsson i går fick sparken fick han det i ett soligt Egypten.

Paul Lindholm fick det i ett ännu soligare Karibien, på paradisön St Martin.

– Vi hade hoppats kunna få ett besked innan vi stack. Men tydligen var det svårt att få ihop folk till ett möte då. Visst hade det varit trevligare än på det här viset, men det är bara att acceptera det, säger Paul Lindholm.

– Jag känner att jag har mer att ge och det är extra trist att tvingas sluta när vi gjort en dålig säsong. Nu ville jag vara med rycka upp det här nästa år, ta revansch. Men styrelsen ville annat.

”Vi är inte överraskade”

Har du pratat med Siggi efter beskedet?

– Ja, utgången var ju ganska väntad så vi är inte överraskade. Vi önskade varandra en trevlig semester och sa att vi får snacka mer innan vi kommer hem och ska sätta oss ner med Djurgården.

Vad kommer ni att säga?

– Saker vi har klagomål på kommer vi att ta internt. Men det handlar också om saker vi ska lära oss av för framtida

ledarskap.

Tar ni på er misslyckandet?

– Det är klart att det behövs syndabockar och att det är vi som får bära hundhuvudena efter en sån här säsong. Samtidigt har det sportsliga resultatet påverkats av all turbulens som varit i klubben. Då tänker jag på när vår ordförande helt plötsligt hoppade av och stökigheterna under derbyt med AIK.

Göran Aral uppges bli ny manager. Kan det ha påverkat er framtid?

– Det är klart att en ny chef vill ha sina egna gubbar. Det är naturligt. Men jag har ingen kontakt med Aral så jag vet inte.

Hur nära var ni att få sparken i somras när klubben istället valde att lägga pengarna på fyra nya spelare?

– Ingen aning.

”För tunn trupp”

Har ni haft för dålig trupp?

– Nej, men för tunn. Vi sa tidigt att vi inte kan ha 16-17 utespelare om vi ska klara oss under den tajta våren med två-tre matcher i veckan. Men vi fick inga spelare och i stället kom massa tunga skador och när förlusterna kom tappade vi självförtroendet helt. Då kunde vi inte spela den fotboll som vi önskade.

Vad kommer du och Siggi att göra?

– Siggi har jag ingen aning om vad han vill. Jag är glad att jag fick två år som assistent i Djurgården och är beredd att ta steget till att bli huvudtränare nu.

Vem ska leda Djurgården nästa år?

– Det har jag inga synpunkter på.

Siggi Jónsson vägrade i går kommentera beslutet för Sportbladet. I ett sms skrev han: ”Det går inte att ringa tyvärr. Jag behöver fundera till i morgon”.

FAKTA

Djurgårdens tränarkonstellationer på 2000-talet

1999–2003: Zoran Lukic/Sören Åkeby. 2004: Zoran Lukic/Stefan Rehn. 2004: Kjell Jonevret/Stefan Rehn. 2004–2006: Kjell Jonevret/Stefan Rehn/Lars Sandberg. 2006: Anders Grönhagen/Stefan Rehn/Lars Sandberg. 2006–2008: Siggi Jonsson/Paul Lindholm.