...men Pehrsson kan Djurgården glömma: ”Han stannar i Gais”

Foto: ANDERS DEROS
FOTBOLL

Djurgården kan glömma Magnus Pehrsson.

Gais tänker inte släppa sin succétränare.

– Magnus tränar Gais nästa säsong, det finns inget annat scenario, säger klubbens ordförande Christer Wallin.

I går fick Siggi Jónsson och Paul Lindholm sparken från Djurgården. Och jakten på en ersättare är redan i full gång.

Många med djurgårdssympatier vill se att Gais tränare Magnus Pehrsson, 32, tar över efter Jónsson och Lindholm. Pehrsson, med åtta säsonger som spelare i Djurgården, har hyllats under sitt första år som allsvensk tränare.

Helt uteslutet

När Djurgårdens spelade säsongens sista hemmamatch på Stockholms stadion sjöng fansen Pehrssons namn samtidigt som de krävde att Siggi Jónsson skulle avgå.

När det gäller Jónsson har djurgårdssupportrarna fått sin vilja igenom.

Men att hans efterträdare blir Magnus Pehrsson dementeras kraftfullt av Gais ordförande Christer Wallin. Den förre djurgårdsspelaren har två år kvar på kontraktet som huvudtränare för Gais. Enligt Wallin är det helt uteslutet att Pehrsson leder Djurgården kommande säsong.

– Magnus stannar i Gais. Det finns ingen tvekan om det, vare sig från vår eller från Magnus sida. Vi är helt överens och har varit det under en längre tid, säger Wallin.

Gais har annars gjort sig känt för att släppa spelare och tränare bara priset är det rätta. Under de senaste åren har Göteborgsklubben sålt nyckelspelare som Khari Stephenson och Wilton Figueiredo till AIK och Prince Ikpe Ekong till Djurgården.

”Hjälpt tillräckligt”

Dessutom köpte Malmö FF inför förra säsongen loss tränarduon Roland Nilsson och Hans Gren.

Ett scenario som, enligt Wallin, inte kommer att upprepas i vinter.

– Vi har hjälpt Stockholmslagen tillräckligt redan. Nu får de däruppe hitta sina egna spelare och tränare. Magnus stannar hos oss, säger Wallin.