KAN LÖSA DIF:S KRIS

Lukic på väg bort från Qviding – Åkeby öppen för återförening: ”Vi har haft många fina år ihop”

Foto: FOTO: URBAN ANDERSSON
SPRIDER GULDGLANS? Zoran Lukic och Sören Åkeby ryktas vara på väg tillbaka till Djurgården. Lukic nuvarande klubb, Qviding, letar efter hans efterträdare.
FOTBOLL

Guldparet kan återförenas.

Qviding letar efter Zoran Lukic efterträdare – och Sören Åkeby är i ständig kontakt med Djurgården.

– Stämmer Djurgårdens vision skulle jag inte tveka, säger Lukic.

För ett par veckor sedan förlängde superettan-laget Qviding kontraktet med tränaren Zoran Lukic. Men enligt Sportbladets källor har Göteborgsklubben nu kontaktat en ny tränare. Den förre guldtränaren (2002 och 2003) förnekar dock att han samtalar med sin gamla klubb.

Visionen viktig

– Det har inget att ta ställning till, allt som finns är spekulationer.

Vad svarar du om du får en förfrågan?

– Jag skulle först och främst titta på vilken vision de har. Stämmer den skulle jag inte tveka, jag skulle tacka ja. De måste satsa långsiktigt och sätta individen i centrum.

Som man gjorde sist du var tränare i klubben?

– Ja, man kan inte kopiera allt men man kan använda mycket av det gamla.

Djurgården har en klar strategi inför sin rekrytering. Två tränare ska anställas, en med ett övergripande lagansvar och en med ansvar för individuell spelarutveckling. Lukic är kritisk till anställningen av de förra tränarna.

– Styrelsen gjorde ett misstag. Inget ont om Siggi och Paul men de står för andra saker. Man kan inte bara säga att man ska spela offensiv fotboll och sedan anställa två klassiskt skolade tränare.

Samtidigt är han optimistisk inför klubbens framtid.

– Djurgården har lärt sig en läxa. Nu drivs föreningen av väldigt kloka personer som kommer ta bra beslut.

Guldkollegan Sören Åkeby vägrar kommentera om han fått en förfrågan av Djurgården. Men Åkeby erkänner att han gärna skulle leda ett allsvenskt lag tillsammans med Zoran Lukic igen.

Öppen för allsvenskan

– Det skulle jag definitivt inte ha någonting emot. Vi har haft många fina år ihop. Jag blir glad när jag tänker tillbaka.

Hur är din kontakt med Djurgården i dag?

– Jag har många goda vänner i klubben som jag pratar med.

När bestämmer du dig om din framtid?

– Jag åker på semester om drygt en vecka och då vore det skönt att veta vad som händer. Jag är definitivt öppen för allsvenskan igen.