”Den rollen tilltalade inte mig”

Ericson valdes bort till förmån för Jeglertz

FOTBOLL

En av Djurgårdens nya tränare heter Andrée Jeglertz.

Inte Håkan Ericson som tidigare varit huvudspåret.

Nu berättar han varför.

– Vi har bråkat en del och jag har haft en del egna förslag, de inläggen har väl inte direkt ökat mina chanser, säger Ericson till sportbladet.se.

Foto: Bildbyrån

För några veckor sedan kunde Sportbladet berätta att Djurgården inlett jakten på en tränarduo och att huvudspåret hette Zoran Lukic och Håkan Ericson.

”Protesterade mot nya organisationen”

Nu berättar Ericson, som jobbar med tränarutbildningar på fotbollsförbundet, att han och Göran Aral, Djurgårdens nye sportsligt ansvarige, inte kom överens om vilken roll han skulle få i Djurgården.

– Det har varit tyst ett tag nu och de inläggen som jag kom med ökade nog inte mina chanser.

Vad var det för inlägg?

– Jag protesterade emot den nya organisationen, jag kände mig inte helt hemma på den som de i Djurgården tänkt sig, säger Ericson som var tilltänkt som klubbens huvudcoach.

Ställde för hårda krav

En roll som han inte riktigt kände att han var beredd att ta.

– Jag vill göra det jag känner för, det jag tror på. Den rollen tilltalade inte mig och dessutom ställde jag som krav att jag skulle få fortsätta med tränarutbildningen på förbundet även under 2009.

Vad tycket du om valet att i stället anställa Andrée Jeglertz?

– Andrée har erfarenhet som spelare från allsvenskan men ganska begränsade meriter som tränare på herrsidan, däremot har han ett lysande record som damtränare.

– Sett till hans meriter så kan det bli spännande.

Ericson betonar också att han och Göran Aral inte på något sätt bråkat eller blivit ovänner utan att de helt enkelt kom fram till att han inte passade in i den nya organisationen.

– Totalt sett så fanns det andra alternativ. Jag drivs av idéer, inte av att göra karriär.

ARTIKELN HANDLAR OM