”Bara planskötaren är kvar”

Källström om kaoset i Dif

FOTBOLL

Häcken ligger honom ”varmt om hjärtat”.

Däremot känner Kim Källström inte igen sitt gamla Djurgården som ligger på nedflyttningsplats.

– Det var väl bara planskötaren kvar, säger Lyon-mittfältaren.

Foto: Stefan Jerrevång
Kim Källström tränade i går med landslaget på Stockholms Stadion, välkänd mark. Sin gamla klubb Djurgården känner han inte igen.

Kim Källström var den stora stjärnan när Djurgården tog SM-guld 2002 och 2003. Sex år senare riskerar Dif att ramla ur allsvenskan.

– Det är tråkigt så klart. Jag har inte sett en enda allsvensk match i år, det är svårt att uttala sig hur det varit på planen. Men det lär ju inte varit bra om de ligger under strecket, säger Källström.

Förvånad?

– Det är klart man är förvånad. Å andra sidan är det inte många kvar från min tid?…?typ Daniel Sjölund och Toni Kuivasto. Inte heller i ledningen är det väl någon kvar…?Jonny, planskötaren, möjligen?…?men jag vet inte om han räknas även om det är en jävligt bra plan där ute, säger Kim efter att landslaget avverkat ett träningspass på Stockholms Stadion.

Känner till situationen

– En sådan enorm omsättning på spelare och ledare brukar aldrig vara bra.

Källström, som tagit en ordinarie plats på Lyons mittfält under hösten, känner till att den forna storklubben Djurgården måste sparka personal samt har svåra ekonomiska bekymmer.

Haft mer kontroll

– Det känns som att de borde haft det lite mer under kontroll. Å andra sidan har jag aldrig skött en klubb, jag har bara dykt upp och lirat. Egentligen är det fel att uttala sig, menar Kim Källström.

Då pratar han hellre om årets allsvenska succélag Häcken som Kim spelade med i sin ungdom.

– Där har jag lite bättre koll. Det är inte heller så många kvar sedan jag var där men de har spelat bra vilket är väldigt roligt. Bara att hoppas att de får några år på sig och stabiliserar sig i allsvenskan så man kan bygga upp något mer långsiktigt.

Avslutar du karriären där om 5-10 år?

– Den frågan är helt omöjlig att svara på. Vi får se vad som händer. Men det är klart Häcken ligger mig varmt om hjärtat, säger han.