Kräver att Djurgårdens styrelse avgår

Lukic kritisk mot hur klubbens sköts

Foto: MARCUS ERICSSON
FOTBOLL

Interna stridigheter rasar inom Djurgården samtidigt som A-laget är på väg att ramla ner i Superettan.

Nu kräver avhoppade tränaren Zoran Lukic att dagens styrelse, med ordföranden Per Darnell i spetsen, avgår.

– Bara Bo Lundquist och Tommy Jacobsson kan reda ut det här, säger Zoran Lukic till Sportbladet.

Samtidigt som spelarna slåss för det allsvenska kontraktet så pågår en maktkamp i Djurgårdens korridorer. Dagens ledning med ordföranden Per Darnell slåss om makten över klubben mot förre ordföranden Bo Lunquist och Tommy Jacobsson. Zoran Lukic säger nu att han tycker att dagens styrelse ska kliva av och göra plats för det gamla styret igen.

– Jag tror att det bara är Lundquist och Jacobsson som kan reda ut det här. Bara de har resurserna, viljan och är bredda att offra det som måste offras för att få Dif på fötter.

Vad säger du om dagen styrelse?

– Jag tvivlar inte på deras goda vilja. Men jag är tveksam om de har de ekonomiska möjligheterna att reda ut det här som Tommy och Bosse har.

”Det finns en maktkamp”

Sprickan inom klubben har kategoriskt förnekats av de inblandade. Men enligt Lukic så är maktkampen i högsta grad en realitet.

– Enligt alla så existerar den, jag gör inga hemligheter av saker och ting. Det som händer påverkar spelare, fans och sponsorer. Det lämnar ingen oberörd.

När Lukic kom till klubben inför årets säsong så hade Lundquist, som då varit ordförande sedan 1998, precis klivit av och ersatts av Darnell.

– Det här har jag aldrig sagt men ska jag vara helt ärlig så trodde jag i min naivitet att både Bo Lundquist och de andra som byggde upp klubben skulle vara kvar. Det är bara de som har både styrka, mod och viljan att bygga upp Djurgården till en storklubb igen. När det inte blev så kändes det som att visionerna, som vi pratade om när jag anställdes, försvann.

”Aral bär inget ansvar”

Den som fått bära hundhuvudet för klubbens misslyckande har till stor del varit Göran Aral som i augusti fråntogs sina arbetsuppgifter som sportchef.

– Att säga att Göran Aral bär någon skuld vore fel. Det är massa andra som påverkat hans agerande. Han försökte bara göra så gott han kunde.

– Problemen har inte börjat här och nu. De har funnits sedan långt innan. Varför de inte tacklat dem i tid och på rätt sätt är svårt att veta. Det är dagens styrelse och den innan som får svara på det. Jag vet inte hur de tänkt när de värvat spelare och hur målsättningen varit. Det är frågor de får svara på.