Jonson tillbaka efter lårskadan

Kan spela mot MFF

FOTBOLL

Här kommer äntligen ett positivt besked för Djurgården. Mattias Jonson är tillbaka efter sitt fem veckor långa skadeuppehåll och kan spela måndagens match mot Malmö FF.

– Klart som fan man är sugen på spel, säger Jonson.

Mattias Jonson

Djurgården ligger näst sist i tabellen och fick nyligen Daniel Sjölund allvarligt skadad. Nu står fansens hopp till veteranen Mattias Jonson som äntligen är tillbaka efter sin lårskada och är disponibel till måndagens match mot Malmö FF.

– Läkarna sade 4-6 veckor innan jag skulle kunna vara tillbaka. Nu har det gått fyra veckor och fem dagar, tror jag, säger Jonson till klubbens hemsida.

På Stadion är vi starka

Veteranen återkommer till ett lag i kris. Djurgården är piskade att börja plocka poäng om det ska bli allsvenskt spel nästa år. Men Jonson ser positivt på situationen.

– Ja, faktiskt. Vi är i ett utsatt läge, vi har satt oss där själva och bara genom ett jävla hårt jobb kan vi ta oss ur det själva också. Nu har vi fem raka matcher i Stockholm, vi behöver inte resa vilket är skönt. Vi har också ett överkomligt spelschema kvar med merparten hemmamatcher och på Stadion är vi ändå starka.