Chocken: Sjölund borta säsongen ut

Stjärnan måste opereras

FOTBOLL

Djurgården har drabbats av ett tungt bakslag i kampen för ett nytt allsvenskt kontrakt.

Spelfördelaren och nyckelspelaren Daniel Sjölund tvingas operera sitt knä och missar resten av säsongen.

– Det känns förjävligt, säger Sjölund.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Daniel Sjölund

Djurgården tvingas klara sig utan Daniel Sjölund i kampen om ett nytt allsvenskt kontrakt. Nyckelspelaren skadade knäet allvarligt under veckans VM-kvalmatch med det finska landslaget.

– Jag hoppade in och skulle göra en helt vanlig sulfint när det knakade till i knäet. Det visade sig att ett fäste lossnat från benet, säger Sjölund till klubbens hemsida.

Måste opereras

Ett muskelfäste i underbenet har delvis släppt och Sjölund måste nu opereras. Därmed är säsongen över för Djurgårdens spelfördelare.

– Det är inte så mycket att göra åt ,det är operation som gäller. Om jag valt att inte operera så hade det ändå varit två månader så säsongen är körd oavsett.

”Hade börjat komma igång"

Skadan kommer extremt olägligt för Sjölund och Djurgården. Finländaren har spelat upp sig de senaste matcherna och sågs av många som den som skulle hålla krislaget kvar i den högsta serien.

– Jag har börjat komma igång mer och mer så det är klart att det är tungt. Speciellt som läget är då jag också vill vara med och påverka.

– Det känns förjävligt. Men det är en del av fotbollen. Den första veckan blir så klart tung eftersom jag inte riktigt väntat mig att det skulle vara så illa. Men det är inte mycket att göra åt.