”Ett pinsamt misstag”

Jumbon Djurgården syns inte i tabellen på klubbens hemsida

FOTBOLL

Djurgården är sist i allsvenskan – men det är inget som syns på klubbens hemsida.

I tabellen på dif.se syns bara lag elva till femton.

– Ett pinsamt misstag. Men tro mig, vi försöker inte mörka att vi ligger sist, säger Djurgårdens presschef Jonas Riedel.

Foto: OLA AXMAN/dif.se
Djurgården finns inte med på tabellen på klubbens egna hemsida: ”Ett pinsamt misstag”, säger Jonas Riedel.

Djurgården förlorade hemma mot Malmö med 2–1 i måndags och när Örgryte dagen efter besegrade Halmstad lämnade Öis över jumboplatsen till Djurgården.

På dif.se brukar det finnas en liten tabell nere i vänsterhörnet där Djurgården och de fyra närmaste lagen i tabellen finns med.

Men på torsdagseftermiddagen syntes inte Djurgården till alls. Jumboplatsen 16 är utelämnad.

– Är det sant?! Då är det nog ett tekniskt misstag. Vi har aldrig testat hur det funkar på hemsidan när vi ligger sist, säger presschefen Jonas Riedel.

Det är inte så att ni mörkar att ni är allsvensk jumbo...?

– Hahaha, det är ganska svårt att mörka det. Vi ligger sist och det vore att lura oss själva om vi inte stod för det. Vi får försöka fixa till tabellen så fort som möjligt eller helt enkelt försöka se till så att vi inte ligger sist efter nästa omgång.

Derby mot BP på söndag?

– Ja, vi hade väl inte räknat med att ligga efter dem, men med tanke på hur vi spelade första halvtimmen mot Malmö kanske vi kunde ha legat högre i tabellen än sist.

Hur är stämningen i Djurgården?

– Den är faktiskt väldigt bra harmoni. Man kan kalla det för starkt, men ömtåligt självförtroende. Det är bra träningar, bra liv, bra inställning inför matchen. Tyvärr behövs det inte så mycket för att det ska försvinna, men vi har bestämt oss för att reda ut det här.