Dif: ”Daniel vill nog avvakta säsongen ut”

Dif-stjärnan Daniel Sjölund osäker på sin framtid

FOTBOLL

Djurgården möter BP i ett ödesderby på Grimsta IP på söndag. Dif tvingas klara sig utan fem ordinarie spelare. Samtidigt går förhandlingarna med lagets stjärna Daniel Sjölund fortsatt långsamt.

– De ligger på is, Daniel vill nog avvakta och se hur säsongen slutar, säger Christer Haglund i Djurgårdens sportkommitté till Sportbladet.

Foto: Foto: BILDBYRÅN
Daniel Sjölund.

Det mesta talar för att Djurgården spelar i superettan nästa säsong. Men än så länge har laget chansen att klara nytt allsvenskt kontrakt. En bra bit på vägen skulle vara tre poäng mot BP på söndag.

DIF siktar på revansch

– BP har en seger mot Helsingborg med sig och därmed bra självförtroende och de är ett bra lag på Grimsta. Vi förlorade senast efter ett tidigt mål och har lite revansch att ta på dem, säger DIF-tränaren Andrée Jeglertz till klubbens hemsida.

Samtidigt som klubben slåss för att överleva allsvenskan går förhandlingarna med lagets största stjärna Daniel Sjölund trögt. Eller närmare bestämt: inte alls.

”Han vill nog avvakta och se hur säsongen går”

– Förhandlingarna avgörs mycket av hur det går i år. Daniel har ett jättestort djurgårdshjärta men jag tror nog att han vill avvakta och se hur säsongen går innan han bestämmer sig, säger Christer Haglund i Djurgårdens sportkommitté.

På måndag kväll har Djurgården styrelsemöte.

”Förhandlingarna ligger på is”

Flera frågor kommer självklart att behandlas och möjligtvis kommer klubbens fans att få en del svar på alla sina frågor.

– Om vi håller oss kvar och kan mobilisera en satsning...då tror jag att chansen är god att ”Daja” spelar med oss nästa år. Men just nu ligger förhandlingarna på is, trots det har vi självklart en dialog, säger Haglund.

FAKTA

Dif saknar fem ordinarie spelare

Djurgården tvingas klara sig utan fem ordinarie spelare i mötet med BP på söndag:

Skadade: Daniel Sjölund, Patrik Haginge, Mattias Jonson, Johan Oremo.

Avstängd: Jan Tauer.

ARTIKELN HANDLAR OM