Aftonbladet
Dagens namn: Tore, Tor
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Silly season

Mental träning – då kom segern

      Efter förlusten mot Malmö i måndags fick det vara nog med ängsliga spelare. Djurgården intensifierade den mentala träningen inför derbyt mot BP.

– Det har hjälpt. Det ser man ju. I dag (läs i går) gör vi 1-0 men blir inte fega, säger Djurgårdens tränare Andrée Jeglertz.

Efter det skrala poängsamlandet under sommaren har Djurgårdens självförtroende stukats rejält. Enligt Jeglertz har spelet blivit både ängsligt och ofokuserat stundtals, som efter ledningsmålet mot Malmö FF.

Lösningen blev ännu mer tid med lagets mentala tränare, Andreas Claesson.

– Efter matchen mot Malmö har vi lagt ännu mer fokus på det den här veckan, säger Jeglertz.

Hur tränar ni mentalt?

– Vi måste lära oss att vi inte kan påverka historien, bara det som händer här och nu. Vi måste släppa och gå vidare. Som i dag, vi gör 1-0 och klarar av att gå vidare.

Andreas Claesson kallades in redan förra sommaren när laget hade en längre formsvacka. Den här säsongen har han regelbundet arbetat med laget. Men i takt med att laget fallit i tabellen har Claessons inblandning ökat.

– Det är bra. Vi jobbar väldigt mycket med att klara pressen. Och det har hjälpt. Vi ska koncentrera oss på det vi kan påverka. Det är det som gäller nu, säger Jeglertz.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet