Dif:s mittback efter segern: Ser mörkt ut för Hammarby

FOTBOLL

Mot BP lossnade allt med fyra mål framåt. Plötsligt är Djurgården uppe på samma poäng som Hammarby efter Bajens förlust mot IFK Göteborg.

Och räknar samtidigt ut Hammarby i bottenstriden.

– Vad som ska rädda Hammarby vet jag inte, det ser mörkt ut för dem, säger Peter Magnusson.

Peter Magnusson.

Allt har gått emot Djurgården den senaste tiden. Förlusterna har avlöst varandra och nyckelspelare som Mattias Jonsson, Johan Oremo och Daniel Sjölund har skrivits upp på skadelistan.

Men efter segern mot BP kan vändningen vara på väg.

Detta var första trepoängaren sedan början av juli. Djurgården öste in fyra mål på drygt en timme. Bland annat ett jätteskott i krysset av Dan Burlin.

Och så två mål av Christer Youssef som höll inne sina känslor vid det första målet:

– Jag ville inte jubla för mycket. Jag ville visa respekt för fansen och spelarna, säger Youssef som kom till Djurgården från just BP i vintras.

”Klättrar och klättrar”

Efter segern mot BP är humöret naturligt nog högre än på väldigt länge. Och svansföringen är minst lika hög.

– Vi ska inte ligga där vi ligger. Vi klättrar och klättrar, vi är verkligen på uppgång nu, säger Christer Youssef.

– Vi har aldrig tvivlat, det kommer att lösa sig, säger Peter Magnusson.

”Vi har bättre spel”

Gårdagens tre poäng tog Djurgården förbi Örgryte i botten och upp på samma poäng som Hammarby. Hammarby ligger fortfarande högre upp tack vare Djurgårdens usla målskillnad. Men ska man tro Peter Magnusson är hoppet ute för Hammarby.

– Hammarby har fortfarande bättre målskillnad men vi har bättre form, bättre spel och något att falla tillbaka på. Vad som ska rädda Hammarby vet jag inte, det ser mörkt ut för dem. De har väl inte gjort mål på jag vet inte hur länge och fick båda innermittfältarna avstängda nu så det blir till att möblera om.