Har scoutat Assyriska – i en hel månad

Nu väntar kval för Djurgården: Vi är bättre på varje position

Foto: BILDBYRÅN
Djurgården firade som de tagit SM-guld men nu väntar ett nervöst kvalspel mot Assyriska.
FOTBOLL

Djurgården knep en kvalplats i sista omgången och ställs nu mot Assyriska.

Sportbladet kan avslöja att Dif-scouten Bosse "Bagis" Andersson ägnat den senaste månaden åt att specialgranska ­Södertälje-laget.

– Det är ett lag vi måste se upp med och ha full respekt för, säger han.

Djurgården säkrade kvalplatsen i absolut sista stund efter 2–0-segern mot Kalmar i går. Motståndaren Assyriska blev heller inte klart för kval förrän i Superettans sista omgång för en dryg vecka sedan.

Men Djurgården har förberett sig för kvalspelet under en månads tid. Scouten Bosse "Bagis" Andersson, normalt sett utbildningsansvarig i klubben, har följt de ­potentiella motståndarlagen Assyriska, ­Syrianska och

Gif Sundsvall noggrant.

”Har sett alla lagen”

– Jag har sett alla lagen live och gjort analyser. Assyriska har jag sett flest gånger, tre matcher, så dem har jag bäst koll på. På det sättet är det tur att det är dem vi får möta, samtidigt är det det klart bästa fotbollslaget av de tre. Det är definitivt ett bra lag som vi får se upp med och ha full respekt för, säger han.

Vad måste ni se upp med?

– Göran Marklund är en målskytt med väldiga kvaliteter. Sen gillar jag också Xhevdet Llumnica, även han en bra målskytt. Annars tycker jag det är ett välorganiserat lag, bra balans. Sen finns det såklart lite detaljer jag har hittat men de säger jag inte till dig.

”Bra koll på dem”

Även hemmalagets spelare höll med om att Assyriska kommer bli en utmaning. Men flera var sam­tidigt segervissa.

Christer Youssef, som utsågs till matchens spelare, håller med.

– Jag har ganska bra koll på dem. Men jag tycker vi är ett mycket bättre lag, ett spelande lag. Vi är bättre på varje position, säger han.

FAKTA

Så spelas kvalet:

4/11 Assyriska–Djurgården. 8/11 Djurgården–Assyriska.

ARTIKELN HANDLAR OM