”En jävla skitstart”

Djurgårdens Mikael Dahlberg efter kvalförlusten mot Assyriska med 0–2

Foto: FOTO: ANDREAS BARDELL
Depp i Djurgården och jubel i Assyriska efter första kvalmötet.
FOTBOLL

Djurgården är på väg ur allsvenskan.

Stockholmslaget föll tungt borta mot Assyriska med 0–2 i den första kvalmatchen.

– Prestationen är horribel, dundrar DIF-tränaren Andrée Jeglertz till TT.

– En jävla skitstart. Jag är riktigt besviken och förbannad, säger Mikael Dahlberg till TV4.

Djurgården har en lång väg att vandra efter 0–2 borta mot Assyriska på Södertälje Arena på onsdagskvällen. Laget måste nu göra tre mål hemma på Stockholm Stadion i returen på söndag om inte degraderingen till superettan ska bli verklighet.

Dahlberg förbannad

Som om inte det var olycka nog var det två gamla AIK:are som ordnade segern för Assyriska. Dennis Östlundh gjorde 1-0 och anfallaren Göran Marklund fastställde slutresultatet med sitt 2–0-mål.

– En jävla skitstart. Jag är riktigt besviken och förbannad. Vi ger bort 55 minuter, säger Djurgårdens Mikael Dahlberg.

”Inte över än”

Det krävs en rejäl uppryckning av Djurgården till söndagens retur om inte både Hammarby och Dif ska ramla ur allsvenskan. Men både Toni Kuivasto (ryggont) och Christer Youssef (stukad fotled) klev av mot Assyriska och är osäkra till spel på söndag.

– Vi ska hitta tillbaka till det som vi har gjort bra i de senaste matcherna, säger Djurgårdens tränare Andrée Jeglertz efter matchen.

– Det är inte över än, förtydligar Mikael Dahlberg.

Tunga skador även i Assyriska

Djurgårdens Mattias Jonson spelade inte på grund av vadsmärtor.

– Är han frisk och hel på söndag, ja då kommer han säkert att vara med. Vi saknade hungriga och aggressiva fotbollsspelare i dag, säger Jeglertz.

I Assyriska klev mittfältaren Stefan Batan och försvararen Pierre Bengtsson av med skador.

”Nya förutsättningar på söndag”

– Jag misstänker att Pierre är borta på söndag, Stefan också. Men Moussa (Eddie, som också klev av) hade mer en krampkänning så han kan förhoppningsvis spela, säger Assyriskas tränare Conny Karlsson som tror att det blir en annan typ av match i returen:

– Kommer bli nya förutsättningar, vi spelar på naturgräs. Det ska bli spännande och det är kul att gå in i matchen med en 2–0-ledning, säger Karlsson.

FAKTA

MATCHFAKTA

Assyriska–Djurgården 2–0 (1–0)

Första matchen, returen spelas på söndag på Stadion

1–0 Dennis Östlundh (38), 2–0 Göran Marklund (47).

Varningar, Assyriska: Dennis Östlundh, Andi Toompuu. Djurgården: Kebba Ceesay, Mikael Dahlberg.

Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.

Publik: 7 131.

Assyriska (4–4–2): Oscar Berglund – Martin Lorentzson, Filip Bergman, Pierre Bengtsson (Lamin Conateh 72), Fredrik Samuelsson – Petter Furuseth, Andi Toompuu, Dennis Östlundh, Stefan Batan (Kristoffer Näfver 17) – Eddie Moussa, Göran Marklund (Xhevdet Llumnica 69).

Djurgården (4–3–3): Pa Dembo Touray – Kebba Ceesay, Markus Johannesson, Toni Kuivasto (Jan Tauer 36), Yosif Ayuba (Philip Hellquist 48) – Patrik Haginge, Prince Ikpe Ekong, Boyd Mwila – Sebastian Rajalakso, Mikael Dahlberg, Christer Youssef (Hrvoje Milic 82).