DIF överväger managerroll

”Tränaren kommer inte ansvara för spelarköp”

Foto: Foto: LARS HEDELIN
Ingvar ”Putte” Carlsson, till vänster, är sportsligt ansvarig i Djurgårdens styrelse och funderar nu på att låta managerrollen göra intåg i klubben.
FOTBOLL

På fredag ska Djurgårdens styrelse besluta hur klubbens sportsliga organisation ska se ut.

Ansvarat att ta fram ett förslag ligger på Ingvar ”Putte” Carlssons axlar – och han funderar i nya banor.

– Jag funderar på en managerroll, det finns en anledning till att det är vanligt ute i Europa, säger han till Sportbladet.

Ingvar ”Putte” Carlsson är sportsligt ansvarig i Djurgårdens styrelse och ska på fredag lägga fram ett förslag på hur klubbens sportsliga organisation ska se ut för resten av styrelsen.

”Vi har vår sportchefsväg i Sverige...”

Efter samtal med bland annat Magnus Pehrsson, Lars Lagerbäck och Björn Andersson funderar nu Carlsson på att använda sig av en managerroll i DIF.

– Vi har valt vår sportchefsväg i Sverige. Men managerrollen är modern ute i Europa och jag funderar på den i Djurgården, säger Ingvar ”Putte” Carlsson.

På fredag ska det vara klart. Är du stressad?

– Jag är inte riktigt klar med helheten än, men det finns tid kvar och jag håller mig kall. Det är möjligt att jag skulle vilja ha en bredare bas i organisationen men ekonomin är inte så jävla god.

Andrée Jeglertz har fått en förfrågan om att fortsätta i ett delat ledarskap även nästa säsong. Hur det blir med hans assistent Steve Galloway avgörs på fredag, hans kontrakt kan Djurgården säga upp medan Jeglertz har två år kvar på sitt.

– Hur det än blir så kommer inte tränaren i Djurgården att ansvara för spelarköpen i framtiden, det blir styrelsens uppgift. Tränare kommer och går, vi måste ha något som består. Styrelsen kommer däremot inte att lägga sig i spelsystem och sånt.

Du har suttit i massor av möten med tänkbara DIF-ledare till nästa säsong, vilken respons har du fått?

– Jag har inte fått något nej ännu, alla är jävligt intresserade, säger ”Putte”.