Kan tvingas gå utan ersättning

”Det är inget att orda om”

FOTBOLL

Andrée Jeglertz tackade nej till Djurgårdens förslag om dubbelt ledarskap.

Nu kan klubben riva kontraktet utan att Jeglertz får en krona.

– Det är ingenting att orda om, säger klubbens sportsligt ansvarige Ingvar ”Putte” Carlsson till Sportbladet.

Normalt när en klubb sparkar sin tränare måste klubben betala ledarens lön kontraktstiden ut. Men Djurgården kan avskeda Andrée Jeglertz utan att 37-åringen får en krona.

Anledning är ett Jeglertz avtal inte skrevs om när han tog över som ensam huvudtränare för klubben i somras.

– I kontraktet står det fortfarande dubbelt ledarskap, säger Ingvar ”Putte” Carlsson.

”Inget att orda om”

När Jeglertz tackar nej till att återgå till dubbelt ledarskap innebär det enligt Carlsson att han bryter mot sitt eget kontrakt. Det blir därmed 37-åringen som bryter sitt eget avtal och inte Djurgården.

– Det står dubbelt ledarskap så det är inget att orda om. Men jag tycker att det är synd om han i så fall väljer att lämna Djurgården. Han kan bli en jävligt bra ledare i framtiden men han hade mått bra av att jobba kvar ihop med några andra, nya, namn.

Jeglertz avslöjade för Sportbladet igår att han kunde tänka sig att dela sin tränarroll med en till tränare men att han själv ville påverka vem det skulle vara. Den önskningen kommer inte att uppfyllas.

– Föreningen måste sätta organisationen, det kan inte en enda människa göra, säger Carlsson.

”Finns inte med i planerna”

”Putte” Carlsson säger att han inte ser någon framtid för Jeglertz i föreningen med att det är upp till styrelsen om tränarens avtal ska brytas.

– Jag kommer att lägga fram mitt förslag till styrelsen på fredag. Sedan får styrelsen, efter att de fattat ett beslut kring det, bestämma hur de agerar och gör med Andrée.

Finns Jeglertz med någonstans i ditt förslag?

– Nej, det gör han inte.